22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVotul în Complexul Studențesc Regie merge mai repede. Studenții nu stau la...

Votul în Complexul Studențesc Regie merge mai repede. Studenții nu stau la cozi mai mult de 30 de minute

În urmă cu două săptămâni studenții din regie stăteau la cozi interminabile pentru a vota. Acum, pentru că au venit cu declarația pe proprie răspundere completată deja, votul merge mai repede. Duminică seara, la secția 1205, timpul de așteptare era de aproximativ 30 de minute, potrivit Mediafax

Unul dintre cei aproximativ 30 de studenţi a declarat că a venit la secţie de aproximativ un sfert de oră şi nu crede că va aştepta mai mult de 30 de minute în total până când va ajunge să voteze. Acesta a precizat că timpul de aşteptare este unul rezonabil, în comparaţie cu ce se întâmplă la secţiile de votare din străinătate, unde sunt cozi interminabile.

Un alt student, care semna, în faţa preşedintelui secţiei, declaraţia pe propria răspundere că nu a mai votat în turul doi, a spus că, din ce ştie, studenţii nu au plecat în masă acasă, după ce au primit două zile libere pentru a vota în localitatea de domiciliu.

La această secţie au fost scoase în curte două mese, pe care votanţii din alte localităţi au putut completa din timp declaraţia pe propria răspundere.

Preşedintele secţiei de votare 1205, Cristian Olteanu, a declarat că studenţii din provincie care învaţă în Bucureşti au venit în număr mare încă de la primele ore ale dimineţii, dar nu s-au mai format cozi ca în primul tur de scrutin. El a precizat că, la acest tur de scrutin, votanţii nu au mai fost nevoiţi să completeze în secţie declaraţia pe propria răspundere, ci doar să o semneze în faţa preşedintelui secţiei.

Acesta a mai spus că mulţi studenţi din provincie au înţeles că nu trebuie să vină doar la secţia 1205, ci că pot să meargă la orice altă secţie pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Cristian Olteanu a mai spus că, până la ora 17.00, la secţia 1205 din Regie au votat 998 de studenţi, dintre care 745 pe liste suplimentare şi 251 pe liste permanente.

Acesta a precizat că nu s-a semnalat niciun incident de la ora 07.00, când s-au deschis secţiile de votare.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, sute de studenţi din provincie care învaţă în Bucureşti au aşteptat mai multe ore la coadă, la secţia 1205 din Complexul Regie, iar la închiderea urnelor, aproximativ 100 nu au mai putut intra să voteze.

Studenţii care la primul tur au stat la coadă au fost anunţaţi atunci că pot merge să voteze la orice secţie din Capitală, însă mulţi au preferat să rămână la secţia 1205.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă