26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialZeci de sesizări privind incidente electorale în campania pentru turul doi al...

Zeci de sesizări privind incidente electorale în campania pentru turul doi al alegerilor

49 de sesizări privind incidente electorale în campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale au fost înregistrate la poliție, dintre care 19 pentru posibile infracţiuni, şi au fost date 13 sancţiuni contravenţionale, a anunţat vineri ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Potrivit ministrului Gabriel Oprea, în cele două săptămâni dintre tururile de scrutin au fost sesizate de 11 ori mai puţine evenimente faţă de perioada similară a campaniei din 2009, când au fost înregistrate 533.

Dintre cele 49 de sesizări, 19 au fost pentru posibile infracţiuni, de opt ori mai puţine faţă de campania prezidenţială din 2009, când au fost înregistrate 157, iar 13 incidente au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale vor fi mobilizaţi peste 58.000 de angajaţi ai MAI, dintre care 31.300 de poliţişti, 12.500 de jandarmi, 3.600 de poliţişti de frontieră, 10.000 de pompieri şi peste 600 de la alte structuri operative.

"Principalele misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne vizează paza şi protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara localurilor de vot şi verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Paza și protecția secțiilor de votare din țară vor fi asigurate de peste 34.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători ai altor structuri.

Ordinea publică la nivel național va fi asigurată de 13.300 de angajați ai MAI, iar alți 4.700 de specialişti vor fi mobilizaţi pentru verificarea şi soluţionarea sesizărilor privind posibile incidente electorale, a precizat Gabriel Oprea.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne va fi constituită o rezervă de aproximativ 7.800 de oameni.

Cele mai citite

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...

Maia Sandu, mesaj după finala “Românii au talent”. “Aţi făcut Moldova mândră!”

Ediția din acest e show-ului "Românii au talent" a fost câștigată de Cristian Ciaușu, tânărul cu naiul. Următoarele locuri au fost ocupate de Ana...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă