19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialZegrean: Verificăm toate contestaţiile la candidaturi; nu-mi amintesc ca vreuna să fi...

Zegrean: Verificăm toate contestaţiile la candidaturi; nu-mi amintesc ca vreuna să fi fost admisă

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale,  care judecă duminică seară două contestaţii faţă de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, a declarat că nu-şi aminteşte ca vreun astfel de demers să fi fost admis, însă trebuie judecate toate, informează Mediafax.

Zegrean a explicat că o contestaţie de acest fel înaintată CCR trebuie dezbătută chiar dacă în ea nu sunt reclamate aspecte ce ţin de prevederile legale privind candidatura pentru Cotroceni.

Preşedintele CC a mai spus că la judecarea celor două contestaţii faţă de candidatura lui Ponta vor participa "şase-şapte" dintre cei nouă membri ai plenului CC, în condiţiile în care, potrivit lui Zegrean, doi dintre aceştia sunt plecaţi în străinătate.

Cele două contestaţii au fost depuse, sâmbătă seară, de "două persoane fizice, în nume propriu", au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă