12.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăRăzboiul mitingurilor electorale

Războiul mitingurilor electorale

În cazul PSD, mitingurile partidului l-au avut în centrul acțiunii pe președintele social-democraților Liviu Dragnea. Șeful PSD dorește intre în cursa pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, motiv pentru care este mai activ, comparativ cu candidații partidului pentru euroalegerile din 26 mai. Însă, lucrurile nu au decurs chiar lin pentru liderul PSD.

Astfel, liderul PSD a fost întâmpinat la Suceava cu fanfară şi cântece populare. El a venit împreună cu partenera sa de viaţă, Irina Tănase, şi a făcut o baie de mulţime. La un moment dat însă, un bărbat a refuzat să dea mâna cu Liviu Dragnea, spunându-i acestuia: „Eu nu dau mâna cu hoţii”. Liderul PSD nu a replicat şi a trecut mai departe, la cei care voiau să îl salute. În schimb, în timpul discursului în care a lansat noi atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a partidelor din opoziţie, liderul PSD a avut un schimb de replici cu unul dintre participanţi. „Gândiţi-vă… zeci de ani de zile cum nu s-au interesat de satul românesc! Ce am făcut noi?”, a spus Dragnea. „Nimic!”, a strigat un bărbat aflat între participanţii la miting. „Nimic eşti tu, ţi-o spun direct! Ai răbdare să-ţi spun ce am făcut noi, mincinosule! Am mărit salariile la medici, aşa cum n-au fost niciodată în România… ”, a replicat Dragnea.

 

Dragnea, huiduit

Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă au fost huiduiţi, sâmbătă, la sosirea la Iaşi, unde au participat la Conferinţa Extraordinară a filialei judeţene. Aproximativ cinci sute de persoane s-au strâns în faţa Teatrului ”Luceafărul” şi au strigat ”Hoţii” şi ”Justiţie, nu corupţie”. Dragnea a fost huiduit şi la ieşirea din Teatrul Luceafărul din Iaşi. Protestatarii au strigat ”Şobolanii” şi “Iaşul nu te vrea”. Pentru a acoperi vacarmul, şefii ieşeni social-democraţi au apelat la o fanfară din judeţ. Dragnea, însoţit de ceilalţi lideri PSD, a urcat într-un microbuz adus în faţa treptelor teatrului, şeful social-democrat evitând, astfel, contactul cu protestatarii, aflaţi la 30 de metri distanţă. Liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, a părăsit lucrările Conferinţei Judeţene a PSD Iaşi, unde fusese invitat, nemulţumit că liderii social-democraţi care au luat cuvântul au vorbit doar despre guvernarea PSD, fără a pomeni nimic despre ALDE.

Liderul PNL Iaşi, Marius Bodea, i-a cerut cere preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, preşedinte al PSD Iaşi, să explice de ce a folosit patrimoniul Consiliului Judeţean, dar şi angajaţi ai instituţiilor din subordine, la acţiunea partidului la care a fost prezent şi Liviu Dragnea. Totodată, liderul liberal îi solicită şefului PSD Iaşi să prezinte facturile şi dovada plăţilor efectuate de filiala ieşeană a social-democraţilor pentru serviciile prestate.

 

Mesajele PSD

Din panoplia PSD nu au lipsit atacurile la adresa Opoziției și  a Uniunii Europene. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Iaşi, că este nemulţumită de mesajele transmise de către liderii PNL, potrivit cărora PSD sărăceşte România.”Ei au tăiat pensii şi salarii, noi am crescut pensii şi salarii”, a spus Dăncilă, care a adăugat că ar putea avea o iniţiativă pentru o Ordonanţă de Urgenţă prin care să acorde gratuit lecitină celor de la PNL şi USR.

La Botoșani, Liviu Dragnea a reluat mesajele anti-occidentale. ”De ce ar trebui românii să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente? Copiii noştri trebuie să fie ghiftuiţi cu legume şi fructe, practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale”, a spus Dragnea. Dincolo de retorică, PSD deține Ministerul Agriculturii, prin Petre Daea, care de face declarații pe această temă de doi ani de zile, fără realizări majore.

 

PNL, în fieful lui Dragnea

În schimb, liberalii au ales să se deplaseze în Alexandria, în fieful lui Liviu Dragnea. Candidatul PNL Rareş Bogdan a spus, la mitingul liberarilor de la Alexandria, că a venit alături de Ludovic Orban pentru a elibera Teleormanul de ”neobolşevicii lui Liviu Dragnea”. ”În şapte ani de când guvernează România, Liviu Dragnea şi ai săi au spus un singur adevăr, unul singur: România merită mai mult (sloganul PSD nr.r). Da, România merită mult mai mult decât PSD România merită mult mai mult decât Dăncilă, merită mult mai mult decât Carmen Dan, decât Liviu Dragnea, decât Eugen Nicolicea, decât Codrin Ştefănescu, decât «Mitralieră» Rădulescu, decât Şerban Nicolae, decât Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda”, a afirmat el.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, le-a spus liberalilor că vor avea o muncă extrem de grea pentru alegerile europarlamentare, cerându-le să fie atenți la eventualele tenative de fraudă ale PSD. ”Ştiu foarte bine satrapii din judeţele din sud, primarii care îi mână ca pe oi la vot. Cu ochii pe ei şi cu parul pe ei, cu plângeri penale”, a declarat Orban. ”Cum o cheamă pe europarlamentarul care a vrut să fure la vot în Parlamentul European? Grapini! Grapini a vrut să fure la vot în văzul întregii Europe! Vă daţi seama de ce sunt ăştia capabili în fiecare secţie de votare? Cu ochii pe ei şi cu parul pe ei, cu plângeri penale la îndemâna fiecărui delegat la secţia de votare din partea Partidului Naţional Liberal! Cum i-am prins că vor fure, imediat anunţăm poliţia, dăm telefon la 112, depunem plângeri penale, să ştie clar că oricine vrea să fure nu va scăpa. În felul asta trebuie să păzim voturile noastre”, a spus Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat faptul că “s-au depus eforturi uriașe” pentru ca PNL să fie împiedicat să-și prezinte candidații pentru europarlamentare în Alexandria. Primăria orașului a refuzat să le ofere autorizația de miting pe platoul din fața Casei de Cultură sau în ”orice alt spațiu public solicitat”. De asemenea, potrivit liderului PNL, chiar și proprietarii spațiilor private cu care ajungeau la o înțelegere renunțau ulterior din cauza unor ”presiuni uriașe”,

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă