15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineUPDATE. Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

UPDATE. Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

Mii de simpatizanţi proruşi care contestă scrutinul prezidenţial din Ucraina au organizat un miting în faţa vilei din Doneţk a omului de afaceri Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, care a criticat deschis mişcarea separatistă prorusă, relatează Itar-Tass, citată de Mediafax.

Comandamentul militar din Doneţk a anunţat că va garanta securitatea reşedinţei lui Ahmetov până la sfârşitul negocierilor dintre reprezentanţii acestuia şi liderii autoproclamatei "Republici Doneţk".

"Negocierile sunt în curs. Sperăm să primim un răspuns până luni", a declarat Aleksandr Borodai, liderul "Republicii Doneţk".

Protestele au izbucnit după ce Ahmetov, preşedintele companiei SKM, le-a cerut angajaţilor firmelor sale să intre în grevă în semn de protest faţă de autorităţile separatiste proruse din Doneţk.

Ahmetov, cercetat pentru evaziune fiscală şi fraudă, nu este în Ucraina în acest moment.

Forţele de ordine nu au intervenit împotriva participanţilor la marşul din Doneţk, organizat în timpul scrutinului prezidenţial din Ucraina.

Însă, în faţa reşedinţei omului de afaceri Rinat Ahmetov sunt mobilizaţi agenţi înarmaţi având cagule pe feţe, cel mai probabil angajaţi ai unor firme private de securitate.

Separatiştii proruşi nu permit derularea scrutinului prezidenţial "nelegitim" în regiunea Doneţk, unde doar 20 la sută dintre secţiile de votare sunt deschise.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă