16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăAldineAsociaţia Românilor din Italia: Românii din diaspora sunt persecutaţi politic la alegeri

Asociaţia Românilor din Italia: Românii din diaspora sunt persecutaţi politic la alegeri

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) susține că românii din diaspora sunt persecutaţi politic la alegeri deoarece autoritățile nu amenajează suficiente secții de votare în străinătate.

"Ca în fiecare an electoral, românii din diaspora sunt persecutaţi politic de cei care decid numărul şi localizarea secţiilor de vot. Anul acesta în Italia, la un milion de români din Italia, Ministerul de Externe a amenajat doar 15 secţii de vot. Numai o parte dintre românii din străinătate vor putea vota deoarece distanţele până la secţiile de votare sunt prea mari", a declarat Eugen Terteleac, preşedintele Asociației Românilor din Italia.

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) face un apel către toţi românii din diaspora, dar și din țară să participe la votul de duminică, 25 mai, pentru alegerea parlamentarilor europeni.

Lista secţiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_europarlamentare/2014.04.30_lista_secŢiilor_de_votare.pdf.

 "Votaţi şi pentru noi, este mesajul pe care vrem să-l transmitem familiilor noastre de acasă. Este şi dreptul nostru de a fi reprezentaţi la Bruxelles", spune Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

 În total, anul acesta, Ministerul de Externe a amenajat 190 de secţii de votare pentru cele patru milioane de români plecaţi în Europa la muncă. 

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă