6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineVIDEO: Băsescu va vorbi la Varșovia despre interdicțiile impuse Republicii Moldova de...

VIDEO: Băsescu va vorbi la Varșovia despre interdicțiile impuse Republicii Moldova de către Rusia

Președintele Traian Băsescu va pune în discuție în timpul Reuniunii şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est problema interdicțiilor pe care Rusia le-a impus la adresa Republicii Moldova în ultim aperioadă, a declarat șeful statului înainte de plecarea sa de pe Aeroportul Henri Coandă din București.

”Voi ridica și problema Moldovei care va trebui să înfrunte sancțiuni prin interdicțiile de la importuri de către Federația Rusă pentru vinuri și fructe, ceea ce constituie principalul motor de comerț extern pe perioada toamnei pentru Moldova”, a explicat șeful statului, potrivit B1.ro

Acesta a declarat că UE a dublat cotele în regim duty free pe care Moldova le poate exporta în UE, dar aceasta sunt insuficiente. 

”Trebuie să se găsească soluții de depozitare a fructelor recoltate în această toamnă de Republica Moldova. Marea problemă este lipsa capacității de depozitare a fructelor. Facilitățile care decurg din dublarea cotelor de fructe și vinuri intră în vigoare de la 1 octombrie, iar agricultorii moldoveni au nevoie de o soluție acum”, a subliniat Băsescu. 

Acesta a reiterat și poziția României vizavi de Rusia, spunând că protejarea cetățeanului european trebuie să fie prioritară.

Întrebat pe ce cluar de zbor se va deplasa spre Varșovia, șeful statului a cprecizat că va merge ”pe cel mai sigur”.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/5fb8df6cf37042eb8f34659166098375/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă