9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăAldineBREXIT. Teorii ale conspirației la referendumul din Marea Britanie

BREXIT. Teorii ale conspirației la referendumul din Marea Britanie

La secțiile de vot din estul Londrei, au început să apară teorii ale conspirației legate de creioanele care sunt distribuite la secțiile de votare pentru referendumul care va decide ieșirea sau rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, relatează The Independent. Astfel, internauții susțin că respectivele creioane sunt folosite de Guvern pentru ca membrii secțiilor de votare să controleze câte voturi sunt pro-Brexit. 

Astfel, voturile pro-Brexit ar putea să fie eliminate la numărare. 

Citește și: LIVE TEXT. BREXIT. Sfârșitul Uniunii Europene se decide joi?

Totuși, atrag atenția jurnaliștii britanici, nimeni nu este obligat să folosească instrumentele de scris puse la dispoziție în secțiile de votare, ci fiecare englez poate veni de acasă cu propriul său creion. 

”Prin tradiție, în fiecare secție de votare sunt puse creioane la dispoziția alegătorilor, pentru a marca opțiunea pe care o doresc. Dacă un alegător vrea să folosească propriul său creion/pix, este în regulă. Sunt observatori în fiecare secție, care se asigură că întregul proces de votare este făcut corect”, a precizat Comisia Electorală. 

 

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă