22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăAldineBREXIT. Trei studente britanice au povestit, pentru Rl, cum văd referendumul

BREXIT. Trei studente britanice au povestit, pentru Rl, cum văd referendumul

Niamh, Abbie și Marie sunt trei tinere de 19 și respectiv 20 de ani, din Marea Britanie, care studiază la Universitatea Salford, din Manchester. Ele au povestit, pentru România liberă, cum au perceput ele campania pentru rămânerea sau ieșirea țării din UE și au spus că vor vota ”IN”.

Citește și: LIVE TEXT. BREXIT. Sfârșitul Uniunii Europene se decide joi?

Niamh a explicat că s-a documentat înainte să ia o decizie citind numeroase articole de pe BBC: “Am citit articole prezentând ambele părți și analize asupra modului în care Brexitul ar afecta aspecte precum comerțul”. Sloganul “Lead, no leave” – ”condu, nu abandona” – a fost cel care a convins-o, însă, să voteze pentru rămânerea Marii Britanii în Europa.

“Cred că putem avea un mai mare impact și mai multă putere în Uniunea Europeana decât în afara ei” a mai adăugat Niamh.

Abbie a ales să voteze pentru rămânere, pentru că își dorește să poată să călătorească în voie în toate statele europene. Ea susține că ieșirea din comunitate ar îngreuna procesele de intrare în alte țări.

„Cred ca motivul numărului mare de imigranți din țară, pe care îl invocă cei care vor sa iasă din UE, nu este verificat concret, oamenii nu cunosc adevăratele cifre ale procentului imigranților din Anglia” a mai punctat tânăra.

Citește și:  40 de lucruri esenţiale despre relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană

Familia Mariei a imigrat din Filipine în Marea Britanie acum 10 ani, unde lucrează, studiază și plătesc taxe, având chiar și cetățenie britanică. Marie va vota rămânerea în Uniune, pentru ca ea consideră că și imigranții au dreptul la o șansă de a duce o viața în Anglia, respectând legile și lucrând legal.

Sondajul Opinium arată că populația tânără (grupa de vârstă 18-34 de ani) își dorește rămânerea în blocul comunitar în proporție de 53%, pe când cei în vârsta sunt mai înclinați să voteze pentru desprinderea de Uniune, după cum scrie publicația britanică The Guradian.

Citește și: FOTO. BREXIT: Ce titrează marile publicații despre referendumul din Marea Britanie

 

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă