18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăAldineBruxelles: Merkel, Tsipras şi Hollande participă la o întrevedere pe tema crizei...

Bruxelles: Merkel, Tsipras şi Hollande participă la o întrevedere pe tema crizei refugiaților

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul grec Alexis Tsipras vor discuta, vineri, la Bruxelles, despre fluxul de migranţi în Europa, informează DPA, citat de Agerpres.

Grecia se va afla probabil în centrul discuţiilor după ce Uniunea Europeană a întreprins săptămâna trecută demersuri pentru ca Atena să ia măsuri pentru un mai mare control al graniţelor sale în următoarele trei luni. 

În ianuarie, Austria a decis să limiteze numărul de solicitanţi de azil, stârnind temeri că alte ţări care se află pe aşa-numita rută a Balcanilor – principala rută a migranţilor care doresc să ajungă în nordul şi vestul Europei – vor fi nevoite să gestioneze un număr mai mare de refugiaţi. 

Citește și: Liderii europeni reiau negocierile la summitul de la Bruxelles. UE și Marea Britanie nu au ajuns încă la un acord

Ţările balcanice urmează deja exemplul Austriei de a consolida securitatea frontierelor, cu planuri de a opri migranţii la frontiere, în pofida îngrijorărilor în creştere că acest lucru ar putea duce la o criză umanitară în Grecia în condiţiile în care refugiaţii continuă să sosească şi să rămână blocaţi acolo. 

Ungaria a anunţat că va închide trei puncte feroviare de trecere a frontierei cu Croaţia începând din 21 februarie pentru ‘apărarea siguranţei publice’, conform informaţiilor apărute vineri în presă. Măsura va fi valabilă timp de 30 de zile. Cele trei puncte feroviare de trecere a frontierei vizate sunt Murakeresztur-Kotoriba, Gyekenyes-Koprivnica şi Magyarboly-Beli Manastir. 

Citește și: Cum este afectată România de presiunile britanice asupra UE

La reuniunea de vineri liderii celor trei ţări ar putea discuta de asemenea despre crizele financiare, au declarat surse diplomatice. 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă