13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldineComisar UE: Nu s-a pus problema ca o țară să iasă din...

Comisar UE: Nu s-a pus problema ca o țară să iasă din Schengen

Comisarul european pentru migrație a declarat, marți, că Uniunea Europeană nu a ridicat niciodată problema ca o ţară membră să iasă din spaţiul Schengen, conform agenţiei de ştiri ANA, citată de Agerpres

‘Când apar deficienţe sau greşeli, Europa cere corectarea lor’, a adăugat Avramopoulos. ‘Ţările trebuie să-şi respecte angajamentele’, a subliniat  Dimitris Avramopoulos, adăugând că imediat ce încep să opereze hotspot-urile vor fi deblocate fonduri UE. 

Comisarul european din partea Greciei a mai spus că dacă hotspot-urile ar fi fost deja construite, multe probleme provocate de valul de migraţie ar fi fost evitate. 

Dimitris Avramopoulos a subliniat că Grecia nu e singură nici în termeni politici, nici economici.

El a spus că Grecia a primit deja 33 de milioane de euro din suma totală de 475 de milioane de euro aprobată în acest sens. Potrivit comisarului Avramopoulos, Grecia a rămas în urmă din anumite puncte de vedere şi a argumentat că hotspot-urile pot fi înfiinţate doar în interiorul graniţelor UE.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă