7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăAldineLupta împotriva traficului de persoane, prioritate a UE

Lupta împotriva traficului de persoane, prioritate a UE

Comisia Europeană face din lupta contra traficanților care folosesc 'noi mijloace' pentru a intra în Uniunea Europeană una dintre prioritățile UE în 2015, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al CE, relatează AFP, conform Agerpres.

''Comisia urmărește foarte atent situația cargoului Ezadeen din largul coastelor italiene și salută eforturile autorităților italiene, cu sprijinul operațiunii Triton coordonate de Frontex (Agenția europeană pentru managementul cooperării operaționale la frontierele externe ale UE), pentru salvarea navei'', a spus reprezentantul executivului UE.

Autoritățile italiene au anunțat vineri c-au preluat controlul unui cargou aflat în derivă în largul Calabriei (sud), abandonat de către echipajul său și la bordul căruia se aflau 450 de imigranți.

Șase membri ai pazei de coastă italiene au fost transportați cu un elicopter militar la bordul cargoului și au reușit să preia controlul navei, care fusese abandonată de către echipajul său, a indicat Marina militară italiană.

Cargoul se afla vineri la circa 37 km în largul orașului Crotone (Calabria). Circa 450 de imigranți — bărbați, femei, dar și copii — se află la bordul navei. Nava Ezadeen, cu o lungime de 73 de metri, înmatriculată în Sierra Leone, a fost reperată joi în largul orașului Crotone, plutind în derivă spre țărmul italian.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă