11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăAldineCORESPONDENȚĂ. Streleţ, la Madrid: Filat este prietenul meu. Sunt prim-ministru, dar mă...

CORESPONDENȚĂ. Streleţ, la Madrid: Filat este prietenul meu. Sunt prim-ministru, dar mă simt liderul opoziţiei

Prezent la congresul PPE de la Madrid, premierul moldovean, Valeriu Streleţ, le-a cerut liderilor europeni să sprijine partidul pe care îl conduce, PLDM, într-o perioadă în care, susţine Streleţ, formaţiunea sa este prinsă în menghina unor interese subterane.

Citește și: CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Joseph Daul: Bombele ruseşti din Siria vor crea noi valuri de refugiaţi

De la tribuna PPE, şeful Guvernului de la Chişinău le-a amintit colegilor de familie politică faptul că Vlad Filat, liderul PLDM, a căzut victimă unei justiţii selective, într-o Moldovă în care mass-media este controlată politic, iar instituţiile, manipulate de la un singur centru de comandă. Fără să le pronunţe numele, Streleţ a arătat practic în direcţia oligarhului Vlad Plahotniuc şi a PDM, formaţiunea acestuia din urmă.

„Sistemul politic a devenit stat în stat”, a declarat şeful Executivului de la Chişinău. „Sunt premierul Moldovei, sprijinit de o coaliţie, dar acum mă întreb dacă nu cumva am devenit liderul opoziţiei în interiorul coaliţiei de guvernare”, a continuat Streleţ, dând, prin această declaraţie, un contur tot mai gros analizelor care indică drept iminentă implozia coaliţiei de guvernământ.

Citește și: CORESPONDENȚĂ. Congresul PPE de la Madrid: absența lui Iohannis și agenda “prezidențială” a lui Băsescu

„Justiţia nu poate fi un intrument de execuţie politică”, a mai declarat Valeriu Streleţ, iar „Vlad Filat este prietenul meu”.

Filat, fost premier al Republicii Moldova, a fost arestat săptămâna trecută, fiind acuzat de fapte de corupţie şi implicare în „Furtul secolului”, aşa cum a fost denumit scandalul declanşat de dispariţia a circa un miliard de dolari din trei bănci. În această afacere, Ilan Shor, un controversat om de afaceri, între timp devenit primar al oraşului Orhei, a fost indicat de raportul unei companii de audit ca fiind unul dintre beneficiarii miliardului. Shor este denunţător în dosarul instrumentat de procurorii moldoveni împotriva lui Vlad Filat.

Presa de la Chișinău a dat azi, pe surse, că premierul Streleț va veni cu un mesaj clar legat de situația lui Vlad Filat. 

 

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă