8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăAldineCum doreşte UE să evite ieşirea Marii Britanii din UE

Cum doreşte UE să evite ieşirea Marii Britanii din UE

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a declarat, joi, că Uniunea Europeană (UE) doreşte “un acord corect” cu Marea Britanie, pentru a preveni un “Brexit”relatează Reuters, citat de Mediafax.

Preşedintele CE a declarat, la Bruxelles, că Uniunea Europeană va intra “în faza concretă şi esenţială a negocierilor cu colegii britanici”.

“Comisia este pregătită să caute şi alte opţiuni decât singura (opţiune) propusă de către premierul britanic (David Cameron), iar eu sunt destul de convins că vom găsi o soluţie la această problemă foarte complicată”, a adăugat preşedintele CE.

Liderul britanic a catalogat aceste discuţii, la o cină de lucru la Bruxelles, drept “o nouă etapă” în cadrul negocierilor, dar el este foarte conştient cât de multă discordie provoacă în ţara sa această dezbatere înaintea acestui referendum, pe care l-a promis până la sfârşitul lui 2017.

Pe Cameron îl aşteaptă o bătălie dificilă atât în ceea ce priveşte obţinerea unui acord asupra reducerii prestaţiilor sociale pentru migranţii din interiorul UE, cât şi în privinţa obţinerii unei reduceri a imigraţiei, în cadrul acestor negocieri, despre care preşedintele UE Donald Tusk a afirmat că nu pot “evita o dezbatere serioasă, fără tabuuri”.

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc, joi, la Bruxelles, pentru a discuta pentru prima dată despre cererile de reformă ale Marii Britanii, cu numai doi ani înainte de anunțatul referendum privind apartenența țării la blocul comunitar. Este prima oportunitate pentru liderii celor 28 de state membre să dezbată împreună propunerile de reformă pe care le-a înaintat premierul britanic David Cameron pentru a evita un ‘Brexit’.

 

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...
Ultima oră
Pe aceeași temă