8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineDavid Cameron îndeamnă liderii UE să fie "supli şi imaginativi"

David Cameron îndeamnă liderii UE să fie “supli şi imaginativi”

Premierul britanic David Cameron i-a îndemnat joi pe omologii săi europeni să fie "supli şi imaginativi", cu scopul de a reforma Uniunea Europeană (UE), informează Mediafax.

Premierul conservator a afirmat că a primit mandat din partea alegătorilor britanici pentru a găsi răspunsuri îngrijorărilor acestora legate de UE.

Întărit de victoria obţinută la recentele alegeri legislative din Marea Britanie, el cere, în special, modificarea legislaţiei europene cu privire la prestaţiile sociale, pentru a reduce "turismul social".

"Important este ca Uniunea Europeană şi cei 28 de membri ai săi să fie destul de supli şi imaginativi pentru a răspunde la aceste probleme", a declarat Cameron pentru presă.

Premierul britanic, care nu exclude să intre în campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE, s-a ferit însă să-i prezinte preşedintelui francez solicitarea sa de revizuire a tratatelor, o linie roşie atât pentru Paris, cât şi pentru Berlin.

La rândul său, François Hollande nu a abordat această problemă, cu toate că s-a arătat dispus să negocieze în mod pragmatic cu Londra.

Mai devreme, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a folosit un ton mai puţin diplomatic, considerând "periculoasă" voinţa lui David Cameron de a organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE. Laurent Fabius a avertizat în privinţa oricărei veleităţi de "dezmembrare" a Uniunii.

David Cameron, ale cărui propuneri de reformare a UE au fost primite cu rezerve de către partenerii săi europeni, a început la Paris un turneu în Europa pentru a-şi apăra proiectul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă