19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAldineUn comisar european îi recomandă lui Cameron să evite afirmațiile „necontrolate” despre...

Un comisar european îi recomandă lui Cameron să evite afirmațiile „necontrolate” despre români și bulgari

Comisarul european pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune, Laszlo Andor, avertizează că Marea Britanie riscă să se confrunte cu noi valuri de imigraţie în anii următori, recomandându-i premierului David Cameron să evite afirmaţiile "necontrolate" despre imigranţii români şi bulgari, relatează Mediafax.

Marea Britanie se poate aştepta la niveluri mari de imigraţie din Uniunea Europeană în următorii ani, în contextul în care mai mulţi studenţi vor merge la universităţi străine şi pe fondul crizei din sudul zonei euro, a explicat Laszlo Andor, apreciind că actualele niveluri ale migraţiei în Europa sunt "foarte modeste", dar probabil vor creşte.

În opinia comisarului UE, Marea Britanie nu are dreptul să se plângă din cauza imigraţiei deoarece fostele guverne de la Londra au insistat pentru extinderea Uniunii Europene şi pentru libertatea de deplasare.

Premierul David Cameron trebuie să înceteze cu afirmaţiile "necontrolate" despre imigranţii români şi bulgari dacă doreşte să reconstruiască alianţele pierdute anul trecut, a adăugat Andor, adăugând că Londra a creat "animozitate în loc de prietenii".

"Această polemică, în special anul trecut, privind românii şi bulgarii probabil a avut ca efect slăbirea alianţelor şi pierderea unor prieteni, a unora care sunt prieteni naturali ai Marii Britanii. Să sperăm că este doar ceva temporar şi că situaţia se va putea restabili şi repara. Dar necesită o schimbare de limbaj şi de exprimare", a spus Cameron, conform publicaţiei The Daily Telegraph.

Eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari a stârnit o serie de polemici în Marea Britanie, Guvernul analizând măsuri pentru limitarea asistenţei sociale.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă