15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldineDispută între parlamentarii PSD și PNL pe tema televiziunii care transmite în...

Dispută între parlamentarii PSD și PNL pe tema televiziunii care transmite în PE

Europarlamentarii liberali au cerut oprirea demersului de înlocuire a televiziunii Realitatea TV cu Antena 3 la Parlamentul European, petiției care a fost înaintată de social democrați, motivând că Realitatea TV este o televiziune de știri neutră, în timp ce Antena 3 are afinități politice.

Eurodeputații socialiști români, împreună cu Norica Nicolai și Mircea Diaconu au înaintat către chestorul Parlamentului European o solicitare prin care cer înlocuirea televiziunii acreditate Realitatea Tv cu Antena 3. Eurodeputații PNL nu au fost consultați, fiind înștiințați de acest demers de către biroul chestorului. România are dreptul la doar două televiziuni acreditate, una fiind TVR, iar cealaltă Realitatea Tv, se arată într-un comunicat remis către România Liberă de europarlamentarii Marian Jean Marinescu și Theodor Stolojan. 

“Un asemenea demers nu se poate face fără consultarea tuturor eurodeputaților români. Fiecare acționează în funcție de nivelul de educație politică pe care îl are. Am trimis imediat o solicitare chestorului în care am cerut oprirea acestei proceduri. O astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE. Noi nu am fost întrebați. Momentan procedura a fost suspendată, urmând ca luni să depunem documente oficiale prin care vom cere ca lucrurile să rămână exact așa cum sunt acum”, a declarat eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu.

Citește și: Europarlamentarii PSD vor să se uite la Antena 3 în Parlamentul European

Theodor Stolojan a precizat că se opune acestei schimbări deoarece Antena 3 are afinități politice declarate, pe când Realitatea TV este o televiziune de știri neutră. 

“Realitatea TV este o televiziune de știri neutră.  Antena 3 are afinități politice declarate.  De aceea, consider demersul colegilor deputați socialiști lipsit de fair play.  I-am explicat acest lucru si domnului chestor”, a adăugat și Theodor Stolojan.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris, joi, pe Facebook, că ultima inițiativă a europarlamentarilor PSD vizează înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3 în grila de programe recepţionate în birourile de la Parlamentul European.

“Pesediştii lucrează din greu la Bruxelles: ultima lor iniţiativă este introducerea Antenei 3 în grila de programe tv recepţionate în birourile de la ‪‎PE‬. Până acum, se prindeau Realitatea Tv şi TVR International, iar numărul canalelor e limitat pentru România la 2. Pesediştii nu mai suportă probabil să fie departe de Antena 3, când vin la Parlament, aşa că au semnat o petiţie prin care cer să-i vadă zilnic pe Mircea Badea &co. E neîndoielnic că nu doar românii, ci toţi cetăţenii europeni vor fi mult mai bine reprezentaţi dacă Daciana aude permanent glăsciorul Danei Grecu, iar Grapini – şoapta lui Gâdea!“, precizează în postarea lui europarlamentarul PPE Cristian Preda.

Postarea este însoţită şi de o listă cu numele şi semnăturile europarlamentarilor români care doresc înlocuirea postului Realitatea Tv cu Antena 3 în lista de canale interne ale Parlamentului European.

Pe listă sunt 17 europarlamentari. În afară de Norica Nicolai şi Mircea Diaconu, ambii de la ALDE, restul europarlamentarilor sunt din grupul S&D. Practic, petiţia este semnată de toţi europarlamentarii PSD, cu excepţia lui Cătălin Ivan.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă