20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAldineDuane Butcher: Joe Biden va discuta cu autoritățile române despre criza din...

Duane Butcher: Joe Biden va discuta cu autoritățile române despre criza din Ucraina și combaterea corupţiei

Vicepreşedintele SUA Joe Biden vine la Bucureşti pentru a aprecia parteneriatul cu România şi a exprima solidaritatea SUA în urma instabilităţii create de situaţia din Ucraina, afirmă Duane Butcher, citat de Mediafax.

"Motivul principal al vizitei vicepreşedintelui este de a exprima aprecierea faţă de România ca partener strategic, pentru militarii şi jandarmii români din Afganistan şi din alte părţi ale lumii, pentru angajamentul României în cadrul NATO. Un motiv la fel de important al vizitei este să arate sprijinul puternic al SUA în aceste momente de instabilitate în regiune, ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Este important şi vrem să demonstrăm partenerilor noştri din NATO că suntem aici, alături de ei, în această perioadă", a spus Butcher.

El a apreciat că este potrivit ca românii să fie preocupaţi, nu în mod necesar îngrijoraţi, de situaţia din Ucraina, arătând însă că în mod cert vicepreşedintele american îi va asigura că NATO şi SUA le sunt alături în aceste momente.

Vicepreşedintele american Joe Biden va veni la Bucureşti intenţionează să abordeze în discuţia cu autorităţile române şi problema luptei împotriva corupţiei. Anunțul a fost făcut de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, care a susținut că România a făcut progrese imense în combaterea corupţiei, după cum s-a văzut în ultima perioadă, şi este important ca momentul acesta "să nu se piardă", relatează Mediafax.

"Un alt motiv al vizitei este de a încuraja România să se concentreze pe eforturile de combatere a corupţiei, de a avea instituţii independente puternice şi un bun mediu de afaceri. Vrem să reflectăm faptul că România a făcut progrese imense şi, de fapt, a ajuns un model pentru ţările din regiune în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum am văzut în ultima perioadă. Este important ca momentul acesta să nu se piardă, iar eforturile de combatere a corupţiei să continue", a afirmat Butcher.

Administraţia prezidenţială a anunţat luni că preşedintele Băsescu l-a invitat pe vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, să facă o vizită în România, care va avea loc în perioada 20-21 mai.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă