11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAldineFOTO: Klaus Iohannis: România susţine o abordare a crizei migraţiei bazată pe...

FOTO: Klaus Iohannis: România susţine o abordare a crizei migraţiei bazată pe COOPERARE cu statele de origine

Klaus Iohannis, președintele României, s-a întalnit joi cu europarlamentarii români de la Bruxelles. Șeful statului le-a transmis acestora că aderarea la spaţiul Schengen rămâne o prioritate şi că România susţine o abordare a crizei migraţiei bazată pe dialog cu statele de origine şi de tranzit.

"Referitor la migraţie, şeful statului a reiterat că România susţine o abordare bazată pe solidaritate şi responsabilitate, pe dezvoltarea dialogului şi cooperării cu statele de origine şi de tranzit şi pe identificarea de soluţii pe termen lung la această criză", se arată într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

În legătură cu relaţia UE – Marea Britanie, președintele Iohannis a precizat că este în interesul atât al Uniunii Europene, cât şi al Marii Britanii, ca Regatul Unit să rămână membru al Uniunii. Eventuale soluţii care să ţină seama de solicitările britanice nu trebuie, însă, să afecteze principiile fundamentale europene, în primul rând libera circulaţie a persoanelor.

În urma discuţiilor, a reieşit oportunitatea instituirii unei modalităţi de consultare reciprocă pe temele europene şi abordările României asupra acestora.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă