15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAldineHunedorenii, cea mai mare prezenţă la vot

Hunedorenii, cea mai mare prezenţă la vot

Prezenţa cea mai mare la vot la alegerile parlamentare parţiale, până la ora 19.00, a fost în colegiul din Hunedoara – 38,09%, iar cei mai puţini votanţi s-au prezentat la urne în colegiul din Timiş – 15,15%, transmite Mediafax.

Participarea la alegerile parlamentare parţiale pentru un mandat de senator în Colegiul uninominal 7 din Sectorul 4 al Capitalei era, la ora 19.00, de 17,63% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale. Datele au fost estimate pe baza informaţiilor primite de la un eşantion reprezentativ format din 26 de secţii de votare din cele 65 organizate în acest colegiu, marja de eroare fiind de +/- 3%.

În cazul Colegiului uninominal 8, din acelaşi sector, tot pentru un mandat de senator, prezenţa la vot până la ora 19.00 a fost de 17,40%. Datele au fost estimate în baza informaţiilor primite de la un eşantion reprezentativ format din 32 de secţii de votare din cele 113 secţii organizate în colegiu.

În Colegiul uninominal 4 din Circumscipţia electorală 25 Ilfov, unde au loc alegeri pentru un mandat de deputat, prezenţa a fost de 30,21%, fiind luate în calcul informaţii din 34 de secţii de votare din cele 57 ale colegiului.

O prezenţă la vot de 18,37% s-a înregistrat în Colegiul uninominal 9 din Galaţi, unde sunt alegeri pentru un mandat de deputat. Datele au fost estimate pe baza informaţiilor primite de la un eşantion reprezentativ format din 20 de secţii de votare din cele 44 organizate în colegiu.

La alegerile parţiale parlamentare parţiale pentru un post de senator din Colegiul uninominal 2 din judeţul Gorj, prezenţa până la ora 19.00 a fost de 29,90% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale.

O prezenţă de 38,09% – cea mai mare înregistrată până la ora 19.00 dintre cele opt colegii uninominale în care duminică au avut loc alegeri parlamentare parţiale – a fost în Colegiul uninominal 3 din judeţul Hunedoara. Aceste date statistice au fost stabilite luându-se în calcul informaţii primite de la 62 de secţii de votare din cele 134 de secţii ale colegiului.

Cea mai scăzută prezenţă – 15,15% – a fost înregistrată în Colegiul uninominal 3 din judeţul Timiş. Datele au fost estimate în baza informaţiilor de la 27 de secţii de votare din cele 53 de secţii ale colegiului.

În judeţul Satu Mare, prezenţa la alegerile parţiale parlamentare din Colegiul uninominal 2 a fost de 29,85%. Datele au fost estimate pe baza informaţiilor primite de la un eşantion format din 47 de secţii din cele 64 de secţii de votare din acest colegiu.

În colegiile din Ilfov, Galaţi, Hunedoara, Satu Mare şi Timiş au loc alegeri pentru deputaţi, iar în Sectorul 4 şi în judeţul Gorj, pentru senatori.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă