11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldineJean-Claude Juncker: Toți refugiații vor în Germania. Nu pot fi ajutaţi dacă...

Jean-Claude Juncker: Toți refugiații vor în Germania. Nu pot fi ajutaţi dacă nu vor să meargă acolo unde li se face loc

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat, marți seară, în cursul unei întâlniri cu membri ai comunității germanofone din Belgia, la Sankt Vith, regretul că toți refugiații vor să meargă în Germania, transmite AFP, preluată de Agerpres.

“Oamenii ajung în Grecia, Italia și, în loc să accepte să găsească un refugiu undeva în Europa, ei vor toți să meargă în Germania. Nu merge așa”, a spus el.

“Dacă am practica solidaritatea între noi (între țările membre ale UE), atunci refugiații ar trebui să fie pregătiți să meargă acolo unde li se face loc”, a continuat Jean-Claude Juncker.

El a dat imediat ca exemplu cazul unor refugiați din Grecia pe care Luxemburgul a vrut să îi primească: “Nimeni nu s-a oferit voluntar. Și toți au devenit foarte nervoși. Toți voiau să meargă în Germania”.

“Când le-am explicat că Luxemburgul este în apropierea frontierei cu Germania, avionul s-a umplut imediat”, a povestit Jean-Claude Juncker care este luxemburghez.

El a insistat asupra necesității de a-i face pe refugiați să înțeleagă că “Europa vrea să îi ajute, dar și ei trebuie să se lase ajutați”.

“Este un aspect foarte important, care nu a fost menționat niciodată. Nu discut prea mult despre asta, pentru că ar putea contribui foarte repede la crearea unei ambianțe defavorabile refugiaților”, a continuat președintele Comisiei Europene.

Jean-Claude Juncker a lansat un apel tuturor actorilor la rezolvarea problemei refugiaților: “țărilor, Uniunii Europene și refugiaților înșiși”.

Vineri, Uniunea Europeană a adoptat o nouă prelungire de trei luni, cu caracter excepțional, a controalelor la unele frontiere interne ale spațiului Schengen, reintroduse în 2015 de cinci țări confruntate cu puternice fluxuri de migranți, printre care Germania.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă