16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăAldineJean Claude Juncker: UE trebuie regândită

Jean Claude Juncker: UE trebuie regândită

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană îşi va revizui modul de organizare pentru a crea un sistem diferenţiat în care unele ţări vor fi integrate într-o măsură mai mare, iar altele mai puţin, potrivit Mediafax. 

“Cred că, la un moment dat, nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state să aibă aceeaşi viteză de integrare şi acelaşi efort politic în aceeaşi direcţie”, a declarat Juncker, miercuri seară, în contextul negocierilor privind reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

De asemenea, Juncker a subliniat cp Marea Britanie nu va ieși din UE. 

“Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va întâmpla, dar va trebui să revizuim organizarea, astfel încât unele state membre să adopte anumite politici la viteze diferite, în funcţie de ceea ce vor”, a adăugat Juncker, conform Reuters.

Astfel, Juncker a declarat că structura UE trebuie reanalizată. 

“Într-o zi, va trebui să reanalizăm arhitectura europeană în sensul în care un anumit grup de ţări să adopte toate sistemele politice, împreună, iar altele să se poziţioneze pe o orbită diferită faţă de nucleu”, a precizat preşedintele Comisiei Europene, marcând o manevră care probabil va fi percepută favorabil la Londra.

Comisia Europeană va prezenta, în primele şase luni ale anului 2016, un proiect privind “drepturi sociale minime, comune, care să fie aplicate în toate statele membre UE”, a precizat Juncker, evocând o măsură care probabil va atrage criticile Londrei.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă