9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăAldineJose Barroso: Admiterea în UE a României și Bulgariei a fost decizia...

Jose Barroso: Admiterea în UE a României și Bulgariei a fost decizia corectă

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, că admiterea în UE a României și Bulgariei a fost decizia corectă deoarece Rusia ar fi putut încerca să îşi extindă sfera de influenţă în această zonă.

Jose Manuel Barroso a fost întrebat în ultima conferinţă de presă a mandatului de preşedinte al CE, dacă admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană a fost suficient de credibilă, iar Barroso a afirmat: "Imaginaţi-vă o secundă că aceste ţări nu ar fi devenit membre UE. În acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre ţările baltice".

Admiterea acestor ţări "a fost decizia corectă. Desigur, nu a fost perfect. Dar să vă spun sincer – problemele pe care le-am avut în toţi aceşti ani cu integrarea europeană oare au fost din cauza Bulgariei şi României? Bineînţeles că nu", a subliniat Barroso, citat de agenţia Focus.

Există vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decât ţările admise de curând, a explicat preşedintele în funcţie al Comisiei Europene.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă