15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăAldineLiderii religioși europeni și-au dat întâlnire la Bruxelles

Liderii religioși europeni și-au dat întâlnire la Bruxelles

"Viitorul Uniunii Europene" este tema celei de-a zecea reuniuni la nivel înalt a liderilor religioși care are loc marți, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, anunță Agerpres.

Evenimentul reunește reprezentanți ai comunităților creștină, evreiască, musulmană, hindusă, sikh și mormonă.

Între temele discuțiilor se află evoluțiile sociale actuale din Uniunea Europeană, poziția Europei în lume și rolul religiilor în acest context, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Reuniunea este găzduită de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și coprezidată de președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și de vicepreședintele Parlamentului European, Laszlo Surjan, care îl va reprezenta pe președintele Martin Schulz.

Participanții vor păstra un moment de reculegere pentru victimele atentatului care a avut loc pe 24 mai, la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, și vor adopta o declarație comună referitoare la Meriam Ibrahim, o creștină din Sudan, condamnată la moarte pentru apostazie.

Cele mai citite

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă