13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldineMAE, poziție fermă față de crimele comise de ISIL

MAE, poziție fermă față de crimele comise de ISIL

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "în termenii cei mai fermi" executarea cetățeanului japonez Kenji Goto de către organizația teroristă ISIL.

De asemenea, MAE român transmite condoleanțe familiei îndoliate și își exprimă solidaritatea cu Japonia și poporul nipon, se arată într-un comunicat al MAE.

În același document, MAE afirmă că actele teroriste comise de ISIL "nu au niciun fel de justificare", iar cei implicați în comiterea lor "trebuie să răspundă în fața legii".

"Crimele comise de ISIL și repercusiunile răspândirii acestei ideologii extremiste sunt extrem de preocupante și ne determină să acționăm ferm pentru eficientizarea combaterii terorismului internațional si a ideologiilor extremiste", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, citat de același comunicat al MAE.

Stat Islamic (SI) a anunţat că l-a decapitat pe ostaticul nipon Kenji Goto, potrivit unei înregistrări video postate sâmbătă pe Twitter de Al-Furqan.

Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit la sfârşitul lui octombrie în Siria şi a fost decapitat, potrivit mesajului, din cauza "participării" Japoniei la lupta împotriva jihadiştilor.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă