13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăAldineMaria Grapini: Dificultăţile social-economice au împins UE într-o gravă criză de identitate

Maria Grapini: Dificultăţile social-economice au împins UE într-o gravă criză de identitate

Europarlamentarul PC Maria Grapini a declarat, în cadrul unei dezbateri în plenul Parlamentului European, că dificultăţile social-economice din ultimii ani au împins UE într-o gravă criză de identitate.

”După anii crizei, ne confruntăm cu riscul permanentizării stagnării economice şi al cronicizării somajului şi sărăciei în rândul tot mai multor cetăţeni. Dificultăţile social-economice au împins UE într-o gravă criză de identitate. Pentru prima dată, tendinţa anti-europeană ia proporţii îngrijorătoare tocmai în rândul unor state fondatoare ale Uniunii”, a afirmat Maria Grapini.

Europarlamentarul PC a salutat debutul energic al preşedinţiei italiene a Uniunii Europene – preşedinţie care intervine într-un moment în care proiectul european are nevoie de un imbold curajos pentru aprofundarea integrării și stimularea creşterii economice.

”Determinarea preşedinţiei italiene ne obligă la solidaritate activă în următoarele şase luni şi la măsuri concrete pentru relansarea creşterii economice. În acest sens, consider că este nevoie, în primul rând, de crearea unui mediu favorabil pentru întreprinderile mici şi mijlocii, prin crearea de instrumente de finanţare moderne şi prin îmbunătăţirea accesului la credite cu dobânzi accesibile, precum şi pe piaţa achiziţiilor publice”, a spus Maria Grapini.

Italia a preluat preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni în care priorităţile vor fi controlul imigraţiei ilegale, combaterea şomajului şi elaborarea de politici care să stimuleze creşterea economică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă