13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăAldineMesajul FMI după rezultatele alegerilor din Grecia

Mesajul FMI după rezultatele alegerilor din Grecia

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a transmis un mesaj Greciei după victoria stângii radicale la alegerile de duminică. Potrivit unui interviu acordat publicației ”Le Monde”, aceasta a subliniat că Grecia nu poate solicita un tratament special pentru datoria sa și trebuie să respecte reglementările zonei euro.

”Există reglementări interne ale zonei euro care trebuie respectate. Nu putem face categorii speciale pentru o anumită țară”, a spus Lagarde, conform Agerpres.

”Nu este o problemă de măsuri de austeritate, acestea sunt reforme profunde care au rămas de făcut”, a mai spus șeful FMI, indicând colectarea taxelor și reducerea numărului de dosare restante în sistemul judiciar.

Dealtfel, șefa FMI a avertizat Grecia încă de săptămâna trecută cu privire la faptul că vor exista consecințe dacă datoria sa va fi restructurată în urma alegerilor legislative.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă