15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăAldineMiniştrii UE nu au ajuns la un acord privind azilul pentru imigranți

Miniştrii UE nu au ajuns la un acord privind azilul pentru imigranți

Miniştrii de Interne ai ţărilor membre UE nu au ajuns la niciun acord în privinţa distribuirii solicitanţilor de azil în spaţiul comunitar, informează Mediafax.

“Nu există puncte de vedere comune”, a declarat ministrul de Interne al Letoniei, Rihards Kozlovskis, referindu-se la propunerea Comisiei Europene privind distribuirea a 60.000 de imigranţi.

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a insistat că doar un mecanism obligatoriu – nu voluntar – va funcţiona pentru distribuirea imigranţilor în statele membre UE.

“Solidaritatea nu poate funcţiona doar prin cote voluntare. Am făcut progrese astăzi, dar nu există încă un acord”, a spus Avramopoulos, conform BBC News online.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că este necesară “solidaritatea” faţă de “prietenii italieni”.

Italia a ameninţat că va adopta un “Plan B” dacă proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerând că le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber în spaţiul comunitar.

Cele mai citite

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...
Ultima oră
Pe aceeași temă