13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineMinistru pentru românii de peste hotare: Integrarea trebuie dublată de sprijin pentru...

Ministru pentru românii de peste hotare: Integrarea trebuie dublată de sprijin pentru păstrarea identității naționale

Angel Tîlvăr, ministrul delegat pentru românii de peste hotare, s-a întâlnit, în Irlanda, cu parlamentarul Pat Breen, ocazie cu care oficialul de la București a subliniat că buna integrare a românilor trebuie dublată de sprijin pentru păstrarea identității românești, se arată într-un comunciat al Ministerul Afacerilor Externe.

Tîlvăr a declarat că în Irlanda trăiesc "cel puțin 40.000 de membri" care își doresc să păstreze legături puternice cu România pe palier cultural, educațional și religios. "Ministrul delegat a abordat și problema votului prin corespondență, menționând că în România există voință politică pentru ca acest lucru să se petreacă la următorul ciclu electoral", se mai arată în comunicatul amintit.

La rândul său, parlamentarul irlandez a apreciat faptul că românii din Irlanda reprezintă o comunitate care aduce o contribuție importantă la viața socială și economică a Irlandei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă