13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineMinistrul britanic al Apărării cere României să oprească tranzitul teroriştilor din SI

Ministrul britanic al Apărării cere României să oprească tranzitul teroriştilor din SI

Ministrul britanic al Apărării, Philip Hammond, a susținut, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste la Londra, că este important ca România şi Bulgaria să contribuie la eforturile de blocare a circulației teroriștilor din grupare Stat Islamic, informează Mediafax.

Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucureşti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii din România şi Bulgaria.

"Turcia face o treabă fantastică în interceptarea indivizilor care încearcă să treacă frontiera spre Siria", a spus Hammond.

Hammond a făcut aceste declaraţii la reuniunea desfăşurată joi după-amiază la Londra, la care au participat miniştrii de Externe din ţările care participă la coaliţia internaţională contra reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria. La reuniune au fost prezenţi reprezentanţii Statelor Unite, Marii Britanii, Irakului, Australiei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Italei, Olandei, Norvegiei şi Spaniei. De asemenea, au participat oficiali din Bahrain, Egipt, Iordania, Kuwait, Qatar, Arabia Saudită, Turcia şi Emiratele Arabe Unite.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat că mii de combatanţi ai grupului Stat Islamic au murit în ofensiva militară internaţională, apreciind că jumătate dintre membrii conducerii reţelei teroriste sunnite au fost eliminaţi. "În ultimele luni, avansul grupului terorist Stat Islamic a fost oprit în Irak. Forţele terestre au fost susţinute prin 2.000 de raiduri aeriene, iar coaliţia internaţională a reocupat 700 de kilometri pătraţi".

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii din Irak şi Siria, unde a instituit un "califat". O coaliţie internaţională coordonată de SUA şi formată din zeci de ţări efectuează raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Irak şi Siria ale grupului Stat Islamic şi oferă sprijin logistic serviciilor de securitate irakiene şi opoziţiei moderate siriene.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă