14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldinePDL: Viceprimarul unei comune clujene a dus oamenii la vot cu microbuzul...

PDL: Viceprimarul unei comune clujene a dus oamenii la vot cu microbuzul școlii și le-a dat înghețată

PDL Cluj a reclamat la BEJ că viceprimarul comunei Chinteni, Teodor Miron (PSD), a dus mai multe persoane la vot cu microbuzul şcolii, apoi le-a oferit îngheţată, relatează Mediafax. Primarul din localitate susține, însă, că transportul alegătorilor este obligaţia autorităţilor.

Potrivit plângerii depuse, duminică, de PDL Cluj la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), fapta viceprimarului din Chinteni reprezintă infracţiune sancţionată de Codul Penal.

"Vă solicităm să constataţi că în comuna Chinteni, sat Deuşu, viceprimarul Teodor Miron, împreună cu o serie de persoane, au săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 386, alin. 1 din Codul Penal, coruperea alegătorilor. Viceprimarul a transportat alegătorii din satul Deuşu către secţiile de votare, cu autoturismul proprietate a şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată. Coruperea alegătorilor este o faptă care sancţionată Codul Penal", se arată în plângere.

La rândul său, primarul Lucia Suciu (PSD) a spus că ea a fost cea care a cerut ca microbuzul să fie folosit pentru transportul unor persoane din sate ale comunei spre secţiile de votare, aceasta fiind o obligaţie legală.

"Sunt locuitori din Sălişte şi din alte sate care sunt transportaţi spre secţii de votare deoarece la ei în sat nu există secţii, este obligaţia legală de a le asigura transport. De 20 de ani facem asta. Nu e adevărat ce susţine PDL, viceprimarul nu le-a dat înghetaţă, s-au dus oamenii să îşi ia îngheţata de la magazin, el era în stradă", a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Cluj, Dan Tegzeşiu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că plângerea PDL a fost înregistrată şi va fi analizată.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă