10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineBruxelles: Comisia lui Juncker a primit votul PE

Bruxelles: Comisia lui Juncker a primit votul PE

UPDATE 13:30  Plenul Parlamentului European a aprobat componența și programul Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, cu 423 de voturi "pentru", 209 voturi "împotrivă" şi 67 de "abţineri".

***

Plenul Parlamentului European votează miercuri componenţa şi programul Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, relatează AFP, preluat de MedaifaxEchipa lui Juncker are toate şansele de a obţine majoritatea voturilo deoarece are sprijinul principalelor două grupuri politice, conservatorii de la PPE şi socialiştii.

Comisarul desemnat de România este Corina Creţu, care a primit portofoliul Politică Regională. Ea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei REGI în urma audierii desfăşurate la 1 octombrie.

Comisiile de specialitate din PE au avizat pozitiv marţi candidaturile slovenei Violeta Bulc şi slovacului Maros Sefcovici pentru Comisia Europeană, în urma unei remanieri decise de Jean-Claude Juncker, deschizând calea pentru organizarea votului de învestitură miercuri în plen.

 

ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă