13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldinePe fondul BREXIT-ului Guvernul Marii Britanii se pregăteşte de alegeri anticipate

Pe fondul BREXIT-ului Guvernul Marii Britanii se pregăteşte de alegeri anticipate

Membri ai Guvernului de la Londra elaborează planuri pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate, în contextul demisiei unui deputat conservator, Stephen Philips, care a acuzat Guvernul Theresa May că, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, tinde spre politici de dreapta, scrie Mediafax.

Membrii Guvernului britanic pregătesc alegeri parlamentare anticipate după demisia parlamentarului conservator Stephen Philips ca protest faţă de gestionarea procesului de ieşire din Uniunea Europeană, afirmă surse politice citate de cotidianul The Telegraph.

"Perspectiva convocării alegerilor anticipate de către premierul Theresa May este discutată deschis de miniştri", a declarat un oficial guvernamental care a preferat să păstreze anonimatul.

După demisia deputatului Stephen Philips, colegi conservatori, cei mai mulţi eurofili, au ameninţat că ar putea renunţa la mandate pentru a intensifica presiunile asupra premierului Theresa May, ajunsă în funcţie fără votul Parlamentului după retragerea lui David Cameron ca reacţie la înfrângerea din referendumul pe tema Brexit.

Mandatul actualei legislaturi britanice se încheie în mod normal în anul 2020.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă