15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldinePreşedintele PE, mulţumit de rezultatul referendumului din Scoţia

Preşedintele PE, mulţumit de rezultatul referendumului din Scoţia

Rezultatul referendumului din Scoţia este unul mulțumitor și liniștitor, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz într-un interviu publicat vineri de postul de radio Deutschlandfunk.

"Mărturisesc: rezultatul mă linişteşte", a declarat germanul, întrebat despre respingerea indepedenţei Scoţiei în cadrul unui referendum istoric marcat de o participare masivă, scrie Mediafax.

"Sunt mulţumit de rezultat (…) Cred că a fost un proces democratic naţional în Marea Britanie, unde referendumul a fost recunoscut de Guvernul de la Londra", a declarat el.

"Data viitoare când mă voi întâlni cu David Cameron îi voi spune că eu cred că este bine să avem un Regat Unit într-o Europă Unită", a continuat el.

Întrebat dacă Scoţia ar putea fi un semnal pentru alte ţări, precum Spania sau Italia – unde existau temeri de contagiune în cazul aprobării independenţei -, Schulz a răspuns: "dacă ajungem acum în Scoţia la o autodeterminare culturală, economică rezonabilă (…) rămânând în Regatul Unit, atunci acest lucru ar putea deveni un model care poate contribui la satisfacerea altor regiuni".

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă