10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAldineSancţiunile împotriva Rusiei vor fi sau nu prelungite?

Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi sau nu prelungite?

Ministrul german de finanţe Frank-Walter Steinmeier a declarat marţi că nu este un secret că unele state UE sunt sceptice în privinţa extinderii sancţiunilor împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene şi nu se ştie dacă Cei 28 vor decide să le prelungească, relatează Reuters, preluată de Agerpres

‘Sancţiunile au fost instituite pentru a asigura o soluţie politică. Nu ştiu ce va decide Consiliul European asupra sancţiunilor la adresa Rusiei’, a declarat Steinmeier. 

Sancţiunile împotriva Rusiei în domeniile energiei, financiar şi de apărare, instituite pentru rolul Moscovei în conflictul din Ucraina, expiră în iulie. 

De asemenea, şeful diplomaţiei germane şi-a exprimat speranţa că eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savcenko dintr-o închisoare din Rusia săptămâna trecută va aduce ‘o nouă dinamică în convorbirile dintre Rusia şi Ucraina’. 

Un vot al britanicilor în favoarea părăsirii Uniunii Europene la referendumul de luna viitoare va crea ‘o dinamică negativă’ în rândul statelor membre, a mai spus Frank-Walter Steinmeier. 

‘Mi-aş dori ca Marea Britanie să rămână în UE. Cred că sunt motive bune pentru ca Marea Britanie să rămână în UE’, a spus Steinmeier, adăugând că ţine de alegătorii britanici să decidă. 

‘Sunt sigur doar de faptul că dacă Marea Britanie decide să iasă, acest lucru va iniţia o dinamică negativă în restul UE’, a mai afirmat ministrul german de externe. 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă