17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăAldinePreședintele CE anunță noul plan de redistribuire a imigranților: Țările trebuie obligate...

Președintele CE anunță noul plan de redistribuire a imigranților: Țările trebuie obligate să primească refugiați

UPDATE: În continuare, Juncker a trecut la politica externă a UE. 

Acesta a declarat că UE vrea să contribuie la stabilizarea nordului Africii și face un apel pentru strângerea de fonduri. 

Juncker își continuă restul discursului în franceză pentru a atinge și alte aspecte care au marcat UE în acest an, inclusiv criza din Grecia.

——-

UPDATE: Juncker a subliniat că sistemul Schengen nu va fi afectat de această criză, însă a arătat că frontierele Europei trebuie întărite. 

”Trebuie să întărim Frontex, dar acest lucru ne va costa bani”, a spus Juncker. 

De asemenea, Juncker a adus în discuție ”deschiderea unor canale de transport legale pentru migranți”. 

”Putem să gestionăm această criză mai bine. Să nu uităm că Europa are o populație ămbătrânită. În timp, criza imigranților se va transforma dintr-o problemă într-o resursă pentru UE”, a spus Juncker. 

Juncker a avertizat că vine iarna. 

”Chiar vrem ca acești oameni să doarmă în gările din Budapesta, sau în corturi în insula Kos? O listă a țărilor sigure din Europa ar grăbi sistemul azilului”, a spus Juncker. 

De asemenea, Comisia Europeană mai propune un mecanism permanent de relocare pentru a ne ajuta să gestionăm mai bine, în viitor, o astfel de urgență. 

”Susțin ferm permiterea refugiaților să muncească, în timp ce cererea lor de azil este procesată. Munca este o chestiune de demnitate”, a spus Juncker. 

———

UPDATE: Președintele Comisiei Europene a declarat că Europa a eșuat în efortul de a fi solidari cu refugiații și atunci trebuie obligate să primească numărul de imigranți care li se revin. 

Totodată, Juncker a confirmat planul anunțat de presa tabloidă britanică privind redistribuirea a 160.000 de migranți. 

”Situația a evoluat din mai când Uniunea Europeană a fost de acord să relocheze 40.000 de refugiați. Având în vedere că Europa a eșuat în fi solidară cu refugiații, astăzi propunem o măsură de urgență care va fi impusă obligatoriu. Vom reloca 160.000 de refugiați”, a spus Juncker care a lăudat Turcia, Liban și Iordania, care au primit milioane de refugiați. 

Amintim că presa britanică scria săptămâna trecută că, potrivit acestui plan, România ar primi aproape 7.000 de refugiați. Acest număr este triplu față de cel anunțat de președintele Klaus Iohannis. 

——-

UPDATE: Uniunea Europeană "nu se află acolo unde trebuie", a subliniat preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, în deschiderea primului său discurs despre "starea Uniunii" pe care-l susţine miercuri în Parlamentul European (PE). 

De asemenea, Juncker a adăugat că "există o lipsă de Europa în Europa".

”Ar trebui să ne aducem aminte că Europa este un continent unde, la un moment dat, toată lumea a fost un refugiat”, a spus Juncker amintind despre revoluționarii ungari care au fugiat în Austria după ce s-au ridicat împotriva Uniunii Sovietice în 1956. 

”Am uitat oare că după al doilea război mondial au fost 60 de milioane de refugiați în Europa? Nu ar trebui să uităm niciodată că să acorzi azil este foarte important. Dreptul la azil este una dintre cele mai importante valori europene”, a continuat Juncker. 

”Europa reprezintă, astăzi, un loc al refugiului și al speranței. Trebuie să ne mândrim cu acest lucru nu să ne temem. În ciuda multi diferențe, Europa este cel mai stabil și bogat loc din lume. Este un loc al păcii și stabilității”, a subliniat Juncker. 

”Avem mijloacele necesare pentru a-i ajuta pe cei care fug de teroare. Numărul refugiaților reprezintă 0.11 % din populația Europei. Atțt timp cât vor exista războaie în Siria și Libia, această problemă va continua. Ne luptăm cu Statul Islamic, de ce nu îi putem accepta pe cei care fug de Statul Islamic? Au existat foarte multe acuzații că Bruxelles nu își face bine treaba. Dar, este inutil să ne enervăm”, a spus Juncker. 

——

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, susține, miercuri, discursul său anual despre ”starea Uniunii”. Statele UE vor afla astăzi care este numărul de refugiați care le revin. 

Cu câteva zile în urmă Daily Mail, citând un document UE, a anunțat o nouă redistribuire a 160.000 de imigranți. Marea Britanie este singurul stat UE exceptat de la acest plan.

România ar urma să primească aproape 7.000 de imigranți, ceea ce contrazice declarația recentă a președintelui Klaus Iohannis că România va accepta aproximativ 1.700 de refugiați. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă