20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAldineVIDEO. Traian Băsescu: Duşa mi-a dat sarcină prin presă, tinde să dovedească...

VIDEO. Traian Băsescu: Duşa mi-a dat sarcină prin presă, tinde să dovedească că nu înţelege nimic

Traian Băsescu, preşedintele României, a declarat, joi, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că a văzut ”sarcina primită prin presă”, de la ministrul Apărării, să rezolve la Consiliu problema bugetului Apărării, el arătând că Duşa ”tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic”, informează Mediafax.

Am văzut sarcina primită prin presă, de la ministrul apărării, să rezolv problema bugetului Apărării. Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Întrebarea mea este, pentru că nu vreau să se facă un joc politic pe această temă, ce documentaţie s-a trimis la Comisia Europeană, pentru ca eu să pot susţine în Consiliu acest lucru?”, a spus preşedintele Băsescu, la Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Bruxelles.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/8e47fa4c36ad476306abf924801187fe/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Şeful statului a afirmat că a discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect, în timpul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional. ”L-am rugat să agaţe în deficitul pe care îl va conveni, şi care a rămas în programul stabilit, deficit pe ESA 1,4% şi deficit structural 1% din PIB, dar l-am rugat, în interiorul acestui deficit, pentru a credibiliza acţiunea noastră, să agaţe un 0,1% în plus pentru Armată, pentru ca noi să spunem: Atât am putut, dar mai vrem o extindere cu încă 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de apărare”, a explicat Traian Băsescu.

Preşedintele a menţionat că ”acest lcuru se poate face însă cu o documentaţie solidă, depusă la Comisia Europeană”. ”Eu sunt convins că în perioada următoare şi ministrul Apărării şi cel de Finanţe şi premierul vor lucra la această documentaţie”.

Şeful statului a adăugat că îl va preveni pe Jean Claude Junker că această documentaţie va veni şi se va putea discuta în perioada imediat următoare, şi a ţinut să precizeze că Guvernul va trebui să intre în structurile Comisiei Europene, pentru a începe discuţiile, în vederea obţinerii acestei derogări. ”Lucrul este posibil dar nu se rezolvă cu dat sarcini prin presă, ci cu făcut documentaţie consistentă”, a mai comentat preşedintele Băsescu.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, miercuri, că i-a trimis președintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care i-a cerut să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creșterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă