6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineTraian Băsescu: România beneficiază de compensaţii pentru a nu creşte costurile energetice

Traian Băsescu: România beneficiază de compensaţii pentru a nu creşte costurile energetice

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, întrebat despre discuţiile de la Consiliul European privind schimbările climatice şi obiectivele de reducere a emisiilor poluante, că acestea presupun pentru România "o presiune pe performanţa de modernizare a economiei". Pe de altă parte, Băsescu a subliniat că pentru ţări ca România sunt create "sisteme de compensare a cheltuielilor în aşa fel încât costurile energetice să nu crească".

"Beneficiem de certificate verzi gratuite care sunt practic ajutoare de stat pe care România le va putea acorda acelora care investesc în modernizarea termocentralelor, dau un exemplu. Avem acces şi la alte sisteme de certificate, sunt împărţite pe categorii, România fiind din categoria statelor care au Produsul Intern Brut sub 60% din PIB-ul mediu pe locuitor. Şi atunci s-a creat un sistem întreg de suport pentru ca o ţară ca România să poată să recupereze diferenţa tehnologică fără să fie nevoită să împingă acest proces de retehnologizare în costurile de producţie a energiei electrice", a explicat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că la Consiliul European a aflat că s-a redus contribuţia României la bugetul UE de anul acesta cu 31 de milioane de euro.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă