23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldineUniunea Europeană dispune intensificarea controalelor de arme, pe fondul riscului terorist

Uniunea Europeană dispune intensificarea controalelor de arme, pe fondul riscului terorist

Statele membre ale UE au ajuns la un acord în favoarea intensificării controalelor de arme, în urma atacurilor care au terorizat Europa în ultimii doi ani, scopul acestei acţiuni fiind de a limita mijloacele prin care extremiştii ar putea obţine arme mortale în mod legal, informează Russia Today, preluată de Mediafax.

Comisia Uniunii Europene a anunţat că cele 28 de state au ajuns la un acord politic, împreună cu Parlamentul European, de a înăspri controalele armelor. Dezbaterea în privinţa măsurilor de control mai stricte ale armelor persistă încă din anul 2015, după atacurile teroriste din Paris, în urma cărora 130 de persoane au decedat.

”După un an de discuţiii, Parlamentul şi Consiliul European au ajuns la un acord politic provizoriu în privinţa Directivei armelor de foc”, a comunicat Comisia.

Principalele schimbări în Directiva armelor de foc includ plasarea unei interdicţii asupra armelor semiautomate.

În acelaşi timp, Comisia Europeană a transmis că ”regretă” că problema armele AK47 şi AR15 nu au fost acoperită în urma acordului.

Noile reglementări doresc să cuprindă, de asemenea, plasarea unui restricţii ”asupra armelor sonice”, precum şi a celor scoase din uz.

Legislatorii susţin că armele acustice sau cele de semnal, desemnate să tragă gloanţe oarbe, pot fi uşor transformate într-o armă funcţionabilă. Acelaşi lucru se poate întâmpla cu uşurinţă şi în cazul celor scoase din uz.

La începutul lunii decembrie, Agenţia europeană a poliţiei, Europol, a avertizat că reţeaua teroristă Stat Islamic intenţionează să comită noi atentate de amploare în Uniunea Europeană, fiind vizate ţările care participă la coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă