13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăVeste bună pentru primării. Creștere de 4 % a procentului din impozitul...

Veste bună pentru primării. Creștere de 4 % a procentului din impozitul pe venit

Decizia a fost luată în urma propunerilor făcute de Asociaţia Municipiilor şi de către alte autorităţi locale.

 „Autorităţile locale vor beneficia de creşterea surselor directe de venit la bugetul local. Astfel, Guvernul PNL a decis să crească, de la 60% la 64%, procentul din impozitul pe venit ce se va vărsa direct în bugetele locale. Executivul a luat această hotărâre în urma propunerilor venite de la Asociaţia Municipiilor şi de la alte autorităţi locale cu scopul de a întări autonomia locală. În acest context al măririi surselor de venit, subliniez că adoptarea proiectului de lege referitor la plafoanele bugetare pentru 2020, prin angajarea răspunderii, a fost necesară pentru că în baza lui urmează să fie adoptat bugetul de stat pentru anul următor şi, ulterior, adoptate bugetele locale”, a declarat Angelia Fădor, printr-un comunicat de presă remis, informează agenția de presă Mediafax.

Deputata PNL a mai menționat că Executivul este hotărât să ia măsuri astfel încât autorităţile locale să nu mai aibă blocajele financiare cu care s-au confruntat în vechea guvernare.

PNL este conştient de greutăţile financiare pe care le întâmpină autorităţile locale şi este determinat ca acestea să nu mai treacă prin blocajele financiare la care au fost supuse în timpul fostei guvernări. Reamintesc faptul că Guvernul Orban a decis să aloce fondurile necesare pentru ca, pe final de an, primăriile să evite intrarea în incapacitate de plată”, a completat Fădor, conform aceleiași surse.

Preşedintele comisiei pentru administraţie a Camerei Deputaţilor a mai spus că Guvernul va asigura pentru finalul acestui an resursele necesare pentru plata lucrărilor prin PNDL.

De asemenea, chiar dacă a apărut o situaţie de ultim moment prin care statul român este obligat să plătească urgent o datorie de 300 de milioane de euro, Guvernul va asigura, pe final de an, resursele necesare pentru plata lucrărilor efectuate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), lucrări neachitate la timp de Guvernul PSD”, a conchis deputata liberală.

În şedinţa de luni, premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul va adopta o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze Fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăţilor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă