12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFilmul zilei. Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare 2016, anunțate de BEC: PSD...

Filmul zilei. Rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare 2016, anunțate de BEC: PSD se menține la peste 45%, liberalii, sub 20%. Gorghiu și-a dat demisia din fruntea PNL. Cioloș, atac la Dragnea: PSD să crească salariul minim, cum a promis

Rezultate alegeri parlamentare 2016 BEC. România liberă îți prezintă rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare 2016, pe măsură ce sunt comunicate de Biroul Electoral Central.


Surse. ALDE nu va accepta să facă parte dintr-o majoritate parlamentară, dacă nu va fi în Guvern. Social-democrații ar urma să îl susțină pe Tăriceanu la conducerea Senatului


Reacția premierului Dacian Cioloș: A invitat noul Executiv, care va fi format după alegerile din 11 decembrie, să își asume formal salariul minim pe economie promis în programul de guvernare.

Premierul Dacian Cioloș invită noul guvern să să își asume formal salariul minim pe economie promis în programul de guvernare


 

Citiți opinii pe tema alegerilor parlamentare:

Mircea Marian: Sunt hotărât, promit – și nu mi-am încălcat niciodată o promisiune – să îl votez pe Iohannis și în 2019 dacă refuză să numească în fruntea Guvernului un condamnat penal. Legea este de partea sa. Constituția este de partea sa.

 

Iohannis poate refuza numirea unui condamnat penal în fruntea Guvernului | OPINIE


Petre M. Iancu, Deutsche Welle: Legitimitatea victoriei PSD şi, în fond, a scrutinului în ansamblu, e minată şi de blocarea dublă a accesului la ştampila de vot a milioane de români din străinătate şi din ţară, printr-o strâmbă reforma a legii electorale. 

Antidemocraţia originală. Care au fost condiţiile care au condus la triumful PSD în alegerile parlamentare | OPINIE DW


Horațiu Pepine, Deutsche Welle: În primul rând se dovedește încă o dată că divorțul dreptei de temele conservatoare este neproductiv. Încă de acum 10 ani, PDL manifesta o viziune liberal-progresistă, abandonând PSD-ului toate preocupările tradiționaliste.

Horațiu Pepine explică de ce a pierdut PNL alegerile parlamentare | ANALIZĂ DW


UPDATE 19,00:  Premierul Dacian Cioloş a postat, luni, pe Facebook, un mesaj în care mulţumeşte românilor care au votat duminică dar îi critică pe cei care nu s-au lăsat convinși să se prezinte la secțiile de vot.

”Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei”, consideră premierul.


UPDATE 16.00: BEC a centralizat 95,58% din voturi. PSD se menține la 45% de voturi în Parlament.

PSD a obținut la Senat 45,50% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel național, și la Camera Deputaților – 45,31%, după centralizarea datelor din 18.203 secții de votare, a anunțat reprezentantul BEC Marian Muhuleț.

15.00: PSD a obținut la Senat 45,50% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel național, și la Camera Deputaților – 45,31%, după centralizarea datelor din 18.203 secții de votare, a anunțat, luni, reprezentantul BEC Marian Muhuleț.

PNL – 20,32% la Senat, 19,95% la Camera Deputaţilor

USR – 8,97% la Senat, 8,92% la Camera Deputaților.

UDMR – 6,49% la Senat, 6,43% la Camera Deputaților.

ALDE – 6,01% la Senat, 5,62% la Camera Deputaților.

PMP – 5,59% la Senat, 5,29% la Camera Deputaților.



UPDATE 14.15: Alina Gorghiu a demisionat din fruntea Partidului Național Liberal, după scorul slab obținut de formațiune la alegerile parlamentare. 

”Pentru mine nu există decât demisia”, a declarat ea. 

Citește mai multe despre demisia Alinei Gorghiu aici:BREAKING NEWS. Alina Gorghiu a demisionat de la conducerea PNL, după rezultatele la alegeri


Surse. Ședință a liberalilor, luni după-amiază. Alina Gorghiu, secretarul general al PNL și mai mulți șefi de filiale își pun demisia pe masă, după rezultatele la alegeri

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, îşi pune demisia pe masă, după rezultatele de la alegerile parlamentare de duminică, potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax. Totodată, vor demisiona și preşedinţii de filiale cu scoruri sub media partidului, cât și secretarul general al partidului, Ilie Bolojan.


PSD va obţine, potrivit propriilor calcule, patru mandate în peste 50% din Parlament

Partidul Social Democrat va obţine, potrivit propriilor calcule, după redistribuire, patru mandate peste 50% din numărul total al parlamentarilor, astfel că social-democraţii vor avea majoritatea, ei urmând să îl susţină pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în continuare la şefia Senatului, au declarat surse din conducerea partidului

 


Nicuşor Dan: Vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenţi la orice act de corpuţie

Nicuşor Dan, alături de Cristian Ghinea, a declarat, în prima conferinţă de presă după numărarea voturilor și confirmarea oficială a rezultatelor din exit-poll-uri că vor face opoziţie împotriva oricărui act de corupţie.


 

Theodor Paleologu, reacţie după rezultatul alegerilor: Dezastrul acesta este imputabil nu numai Alinei Gorghiu, ci întregii conduceri. În mod normal conducerea PNL ar fi trebuit să demisioneze

Candidatul Independent Theodor Paleologu a primit cele mai multe voturi în Bucureşti, fără însă a obţine un mandat, declarând că electoratul este dezamăgit de PNL. Totodată, Paleologu a afirmat că liderii liberali trebuie să demisioneze.

 


Igor Dodon a felicitat PSD pentru victoria la alegerile paramentare: Mizăm că noul Guvern va demonstra mai mult respect față de independenta și suveranitatea țării noastre

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat rezultatul obținut de Partidul Social Democrat (PSD) în alegerile parlamentare de duminică.

 


Dragoş Tudorache: Au fost incidente electorale minore, raportat la experiența altor alegeri

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat că în cadrul alegerilor parlamnetare din 11 decembrie s-au înregistrat doar incidente minore, menționând că 141 de persoane sunt cercetate pentru 104 infracțiuni.

 



UPDATE 12.31:  PSD va avea, în Capitală, 11 deputați și patru senatori, din totalul de 42 de parlamentari, în timp ce USR va avea trei senatori și șapte deputați.


Rezultate parţiale BEC pentru ora 10.00:

PSD – 45,43%  la Senat, 45,26% la Camera Deputaţilor

PNL – 20,34% la Senat 20,34%, 19,99% la Camera Deputaților 

USR – 9,18% la Senat 9,18%, 9,13% la Camera Deputaților.

UDMR – 6,33% la Senat, 6,26% la Camera Deputaților.

ALDE – 5,99% la Senat, 5,58% la Camera Deputaților.

PMP – 5,52% la Senat, 5,23% la Camera Deputaților.


Elena Udrea: Mulţi nu au vrut să îşi rişte votul între PMP şi Elena Udrea şi au votat PMP, ceee ce e foarte bine

Candidata independentă la Camera Deputaţilor Elena Udrea a declarat, luni, că eşecul său a fost cauzat de aşa-zisele probleme pe care le are şi de faptul că susţinătorii săi probabil nu au vrut să îşi rişte votul şi au optat pentru PMP, ceea ce este foarte bine.


USR şi PNL sunt partidele câştigătoare în Diaspora. Aproximativ 106.038 de români au votat la parlamentare

Votul în Diaspora s-a încheiat. Uniunea Salvați România (USR) şi Partidul Naţional Liberal au primit cele mai multe voturi, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, de la românii din diaspora care și-au exprimat votul la scrutinul legislativ de duminică, potrivit rezultatelor parțiale prezentate de BEC până la ora 9,00.


UPDATE 10.20: Biroul Electoral Central a procesat aproximativ 99% din voturi

La Camera Deputaţilor avem următoarele cifre

PSD – 46,17%
PNL – 20,31%
USR – 8,92%
UDMR – 6,35%
ALDE – 5,7%
PMP – 5,42%
PRU – 2,84%

La Senat avem următoarele cifre:

PSD – 45,72%
PNL – 20,41%
USR – 8,86%
UDMR – 6,26%
ALDE – 6,05%
PMP – 5,63%
PRU – 2,95%

 


Elena Udrea, Remus Cernea şi Theodor Paleologu au pierdut alegerile parlamentare. Cei trei candidaţi independenţi nu au atins pragul necesar de voturi

Theodor Paleologu a obţinut 8.278, acesta fiind urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obţinut doar 3.154 de voturi. Ca să câştige mandatul, ei ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentând coeficientul de circumscripţie al municipiului Bucureşti.


Românii ar putea avea un nou Guvern cu două zile înainte de Crăciun. Depunerea jurământului de către noii parlamentari va avea loc, cel mai probabil, pe 19 decembrie

Depunerea jurământului de către noii parlamentari va avea loc, cel mai probabil, lunea viitoare, pe 19 decembrie, ziua în care expiră mandatul actualilor senatori şi deputaţi, iar consultările preşedintelui cu partidele în vederea desemnării viitorului prim-ministru ar putea avea loc mai devreme, dacă vor fi anunţate rezultatele finale ale scrutinului din 11 decembrie.

 

!function(e,t,n,s){var i=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(t),d=o[0],a=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^/{2}/.test(s)&&(s=a+s),window[i]&&window[i].initialized)window[i].process&&window[i].process();else if(!e.getElementById(n)){var r=e.createElement(t);r.async=1,r.id=n,r.src=s,d.parentNode.insertBefore(r,d)}}(document,”script”,”infogram-async”,”//e.infogr.am/js/dist/embed-loader-min.js”);


Votul în Diaspora s-a încheiat. Majoritatea românilor din strâinătate au votat pentru PNL şi USR, iar social-democraţii au obţinut doar 10,5% din voturi

Votul românilor din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat luni, 12 decembrie, la ora 07.00, ora locală a României  (ora 21.00, ora locală), odată cu închiderea ultimelor secţii de votare din SUA (Los Angeles, San Francisco, Seattle, Portland, Sacramento, Las Vegas) şi Canada (Vancouver), informează Ministerul Afacerilor Externe.


Cum s-au văzut rezultatele alegerilor parlamentare 2016 din România în presa internaţională. PSD se întoarce la putere la un an după ce a fost îndepărtat de la guvernare prin protestele anticorpuţie

Presa internaţională titrează că Partidul Social Democrat se întoarce la putere, în România, la un an după ce mii de români au ieşit în stradă pentru a cere demisia liderilor formaţiunii politice. Rezultatul alegerilor parlamentare a surprins PSD fără un nume clar pentru funcţia de şef al Executivului, informează. Aceleaşi publicaţii observă, de asemenea, performanţa Uniunii Salvaţi România de a deveni a treia forţă politică din ţară la doar câteva luni de la formare.


UPDATE 06.00: Biroul Electoral Central a procesat aproximativ 98% din voturi, potrivit News.ro

După numărarea a 98% din voturi de către Biroul Electoral Central, PSD a obţinut, la Camera Deputaţilor, 45,95% din voturi, urmat de PNL-19,89% şi USR-8,43%, în timp ce la Senat PSD a întrunit 46,15%, PNL-20,27%, iar USR-8,50%. ALDE şi PMP intră la limită în Parlament.

PSD – 45.95% la Camera Deputaţilor, 46,15 la Senat

PNL – 19,89% la Camera Deputaţilor, 20,27% la Senat

USR – 8,43% la Camera Deputaţilor, 8,50% la Senat


UPDATE 02.42: Biroul Electoral Central a procesat aproximativ 90% din voturi, potrivit Digi24.

PSD – 46,41% la Senat, 46,19% la Camera Deputaților.

PNL – 20,34% la Senat, 19,99% la Camera Deputaților.

USR – 8,17% la Senat, 8,09% la Camera Deputaților.

UDMR – 6,52% la Senat, 6,53% la Camera Deputaților.

ALDE – 6,02% la Senat, 5,59% la Camera Deputaților.

PMP – 5,26% la Senat, 4,98% la Camera Deputaților.

02.15: BEC a numărat 85% din voturi, potrivit Digi24.

PSD – 46,49%  la Senat, 46,32% la Camera Deputaților.

PNL – 20,45% la Senat,  20,08% la Camera Deputaților.

USR – 7,96% la Senat, 7,85% la Camera Deputaților.

ALDE – 5,97 % la Senat,  5,56% la Camera Deputaților.

PMP – 5,22% la Senat,  4,94% la Camera Deputaților.

UDMR – 6,66% la Senat, 6,69% la Camera Deputaților.

02.01: Au fost numărate 81% din voturi.PSD a obținut 46,44% din voturi la Camera Deputaților, 46,67% – Senat, iar PNL 20,24% din voturi la Camera Deputaților și 20,59% la Senat.

 01.25: Au fost numărate 71% din voturi.

PSD a obținut 46,37% la Camera Deputaților, 46,58% la Senat.

PNL – 20,22 % la Camera Deputaților, 20,61 la Senat.

USR – 7,47% la Camera Deputaților, 7,59% la Senat.

UDMR – 7.11% la Camera Deputaților, 6,99% la Senat.

ALDE – 5,52% la Camera Deputaților, 5,92% la Senat.

PMP – 4,87% la Camera Deputaților, 5,14% la Senat.

Biroul Electoral Central a comunicat cifrele oficiale, după numărarea a 48% din voturi.

PSD a obținut 46,72% la Camera Deputaților, 46,85% la Senat.

PNL – 20,54% la Camera Deputaților, 20,84% la Senat.

UDMR – 7.72% la Camera Deputaților, 7,64% la Senat.

USR – 6,80% Camera Deputaților, 7,80% la Senat.

ALDE – 5,38% la Camera Deputaților, 5,79% la Senat.

PMP – 4,80% la Camera Deputaților, 5,05% la Senat.

Deschideți fișierele atașate pentru a vedea rezultatele provizorii pe județe, furnizate de BEC.


Rezultatele finale ale exit poll-ului realizat de către CURS și Avangarde la comanda PSnews.ro în parteneriat cu Antena 3:

Camera Deputaților: PSD – 45%; PNL  – 21,7%; USR – 9,1%; UDMR – 6,5%; ALDE – 6,3%; PMP – 5,5%; PRU – 2,7%; ANR – 1%.

Senat: PSD  – 45,1%; PNL – 21,6%; USR – 9,2%; ALDE – 6,4%; UDMR – 6,4%; PMP – 5,6%; PRU – 2,6%;ANR – 1,1%.


Reacțiile liderilor:

 

Dragnea: Sunt destul de mulţumit şi copleşit de acest vot. Votul românilor trebuie respectat

Nicuşor Dan: E extraordinar, un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri e a treia forţă politică

Kelemen Hunor, după prezentarea exit poll-urilor: Avem un rezultat bun. Vom avea o reprezentare puternică și proporțională

Lia Olguța Vasilescu: Mai important decât orice este să avem un scor atât de bun încât să ne permitem să formăm Guvernul, chiar și în parteneriat cu ALDE

Reacția PRU: Vom apăra în continuare valorile naționaliste

Gorghiu: PNL nu exclude o colaborare cu partidul lui Traian Băsescu​

 


 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Categorie specială pentru cititorii ”România liberă”

Listele candidaților principalelor partide. Cele mai interesate stiri despre Alegeri Parlamentare 2016. Programele electorale ale partidelor care luptă pentru voturi. Dezvăluiri despre cei care vor să ajungă parlamentari la alegerile din 11 decembrie 2016.

Gasiti toate aceste informații foarte ușor, în categoria speciala dedicată alegerilor parlamentare din acest an din romanialibera.ro:
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016


Rezultate exit poll alegeri parlamentare 2016: PSD, PNL, USR, PMP, UDMR, PRU

Avangarde și Curs prezentate de TVR și Antena 3: PSD: 43,5 %, PNL: 21,7 %, USR: 8,6 %, ALDE: 6 %, PMP: 6 %, UDMR: 6 %

IRES – prezentat de Digi 24: PSD: 45.80 % , PNL: 20.8 %, USR: 9.20 %, ALDE: 6,3, UDMR: 6.80%, PMP: 4,6 %

CCSB – prezentat de RTV: PSD 42,3%; PNL 19,2%; USR 10,1%; ALDE 6%; UDMR 5,4%; PMP 5,2%

Vezi aici cum au evoluat procentele partidelor in sondajele EXIT POLL, pe parcursul zilei.


Citește și editorialul scris de Răzvan Chiruță: Reacție la cald. Nu mai dați vina pe tinerii indiferenți și pe pensionarii proști. PNL e cel care a readus PSD la guvernare | OPINIE

Dacă e să găsim vinovați pentru că PSD are 45% din voturile celor care au venit duminică la urne – cel mai mare scor electoral al acestui partid – aceştia nu se află nici printre “prostimea” din rural care votează mafioți, nici printre “hipsterii” care nu au ieşit la vot. Principalul vinovat e PNL, care de vreo patru ani tot încearcă să ne ia de fraieri: a fost cu USL, în 2012, împotriva statului de drept şi apoi a vrut să îi credem îngeri și apărători ai dreptății.

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă