8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal în partidul lui Nicușor Dan. Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu,...

Scandal în partidul lui Nicușor Dan. Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, acuză echipa de comunicare a USR de sabotaj: Au asociat imaginea partidului cu comunitatea LGBT şi cu Soros. Reacţia lui Nicuşor Dan. Clotilde Armand: Acel lucru a fost postat fără consultarea mea

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a lansat, pe pagina sa de Facebook, acuzaţii halucinante la adresa echipei de comunicare a USR şi a făcut acuzaţii grave despre grupuri de interese, bani grei, abuzuri şi legături cu miliardarul american Soros. Moroianu a atras atenţia asupra faptului că șeful de campanie al partidului, Matei Păun, om de bază al lui Nicușor Dan, este implicat și în dosarul paradisurilor fiscale.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, s-a declarat mâhnit de ieşirea lui Sergiu Moroianu, susţinând că afirmaţiile mincinoase lansate de acesta în spaţiu public sunt similare cu ale dusmanilor politici ai USR. Ulterior, şi Clotilde Armand a intervenit în acest scandal, susţinând că nu ştie despre ce este vorba, iar acea postare a fost făcută fără ştirea şi fără acordul ei.


UPDATE 16.30: Clotilde Armand, membră a USR, a declarat că afirmaţiile soţului său, Sergiu Moroianu, au fost publicate fără acordul ei. Politiciana a mai adăugat că nu a apucat să citească acuzaţiile de pe Facebook, dar va reveni mai târziu cu o poziţie. Citeşte mai departe.

“Nu am încă un punct de vedere. Acel lucru a fost postat fără consultarea mea. Nu am ce să vă spun deocamdată. Să ştiţi că nici nu am citit postarea. Azi trebuia să fie o zi dedicată muncii mele, sunt la job. O să comunic mai târziu o poziţie”, a declarat Clotilde Armand pentru stiripesurse.ro.


Matematicianul Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, acuză, într-o postare pe Facebook, că rezultatul obţinut slab de USR s-a datorat din “echipei de comunicare coordonată de Matei Păun”. 


Nicuşor Dan i-a răspuns, pe Facebook, soţului lui Clotilde Armand, care a acuzat ”echipa de comunicare a USR” că ar fi determinat rezultatul slab al alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Citeşte mai multe aici! 


 

”Am obţinut în Bucureşti mai puţin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012! S-au comis abuzuri şi greşeli din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun. Venit la USB iniţial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Ştie cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?”, întreabă Moroianu pe Facebook.

Moroianu îl critică, în continuare, pe Matei Păun, despre care spune că ”este un personaj controversat”, că a refuzat ”să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare.

”Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”, mai scrie Moroianu pe Facebook.

Acuzele lui Moroianu îl vizează şi pe Mihai Poliţeanu, ”un alt membru al echipei lui Păun, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei şofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent şeful ONG-ului «Iniţiativa România»”.

”În campania electorală, Păun a declanşat o campanie de denigrare şi sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le «interzice» să o invite pe Clotilde. Banii USR au fost cheltuiţi prosteşte pe sondaje de opinie false la supra-preţ şi pe «servicii de consultanţă» contractate fără licitaţie sau transparenţă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit”, mai susţine Sergiu Moroianu.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă