14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Politicienii au desenat multe autostrăzi pe harta României, însă UE...

Traian Băsescu: Politicienii au desenat multe autostrăzi pe harta României, însă UE are alte priorităţi

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Iaşi, că politicienii care promit în Moldova realizarea cu fonduri europene a autostrăzii Târgu-Mureș-Iași spun minciuni, în condițiile în care cu fonduri UE prioritățile de finanțare sunt coridoarele europene IV, IX și VII, notează Agerpres.

“Ne trebuiesc autostrăzi și căi ferate modernizate. Fac o paranteză — politicienii au desenat multe autostrăzi pe harta României și le-au prezentat la București. Prioritățile reale, cele acceptate de UE, sunt cele trei coridoare pan europene. Putem discuta de alte autostrăzi și căi ferate abia după ce le facem pe acestea. Ele sunt Coridorul IV: Constanța — București — Nădlac, Coridorul IX: Giurgiu — București—Albița, și Coridorul VII: Dunărea, care trebuie să fie navigabil 365 de zile pe an fără să se împotmolească navele fluviale când e secetă”, a declarat Traian Băsescu.

Politicianul a atras atenţia asupra promisiunilor privind construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș, afirmând că “orice vă spun politicienii e o poveste, o minciună” în condițiile în care prioritățile care pot fi realizate cu fonduri europene sunt cele trei coridoare.

“Dincolo ce auziți la politiceni cum să lege ei prin munți Moldova de Ardeal, să știți că prima prioritate după Coridorul 4 e Coridorul 9: Giurgiu-Bucureșți-Albița, deci către Iași până la un punct către autostradă și pe urmă la Albița, pentru că e un nodul de circulație din nordul spre sudul continentului”, a spus Traian Băsescu, aflat la Iași pentru a lansa candidații filialei PMP în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Liderul PMP a mai criticat faptul că deși România are la dispoziție 43 de miliarde de euro pentru exercițiul financiar 2014-2020, anul acesta nu a absorbit fonduri pentru infrastructura rutieră, feroviară sau agricolă, precizează sursa citată. 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă