10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialTeodorovici: Dacă anul viitor nu încep lucrările la Spitalul din Craiova, eu...

Teodorovici: Dacă anul viitor nu încep lucrările la Spitalul din Craiova, eu îmi pun pe masă demisia

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, într-o conferinţă de presă, că îşi va da demisia dacă anul viitor nu vor începe lucrările la spitalul din Craiova.

„Ca să fie foarte clar, ca un motiv de încredere pentru oamenii din Dolj, şi din întreaga regiune, un lucru pe care mi-aş dori să-l aud din partea mai multor politicieni: dacă anul viitor nu începe construcţia spitalului regional de la Craiova îmi pun pe masă demisia, cu toate că nu este treaba mea ca ministru de Finanţe, dar am s-o fac din mai multe motive. Primul: oamenii ăştia merită acest lucru în regiune şi dincolo de asta fiind preşedinte executiv am o răspundere în plus, să mă preocupe modul în care alţi colegi care răspund de sarcini să le şi realizeze”, a spus Eugen Teodorovici.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova, România va beneficia de sfaturile experţilor BEI, în urma unui acord semnat cu reprezentanţii BEI la începutul lunii iulie 2019.

Cel mai avansat proiect este SRU Iaşi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, iar prin HG nr.290/ mai 2019 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Cererea de finanţare a realizarii SRU Iaşi este în curs de pregătire, astfel încât în luna septembrie urmează să fie depusă la Comisa Europeană.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizaţi indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobaţi la sfârşitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanţare şi pentru acest spital la Comisia Europeană.

De asemenea, se estimează că pentru SRU Craiova, cererea de finanţare va fi depusă la Comisia Europeană în luna decembrie.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă