18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSIMULARE pentru Evaluarea Națională. Miercuri, elevii de clasa a VIII-a susțin examenul...

SIMULARE pentru Evaluarea Națională. Miercuri, elevii de clasa a VIII-a susțin examenul la LIMBA MATERNĂ

SUBIECTE LIMBA MATERNĂ EVALUARE NATIONALĂ. Elevii de clasa a VIII-a care aparțin minorităților naționale susțin, miercuri, proba scrisă la Limba Maternă, în cadrul simulării de Evaluare Națională. Luni, ei au susținut prima probă, la Limba şi Literatura Română, iar marți au susținut proba scrisă la Matematică.

Astfel, ei pot susține simularea la una din limbile: germană, italiană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă sau ucraineană. 

Citește și: SIMULARE la LIMBA MATERNĂ. Modele de subiecte la clasa a VIII-a

Rezultatele vor fi comunicate pe 4 martie. Ministerul Educaţiei precizează că notele de la simulare nu se trec în catalog. 

CALENDAR SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 

22 februarie: Limba și literatura Română

23 februarie: Matematică

24 februarie: Limba maternă

4 martie: Afișarea rezultatelor

Citește și: SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Subiectele și baremul la MATEMATICĂ

La rândul lor, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor trece prin simularea examenului de Bacalaureat începând din 7 martie. Ei vor susţine în fiecare zi câte o probă la materiile unde vor fi examinaţi şi în vară, la Bacalaureat. Rezultatele simulării vor fi communicate pe 18 martie.

Simularea examenelor naţionale are ca scop să arate elevilor care e stadiul pregătirii lor înaintea examenelor propriu-zise.

 

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă