6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul Comisiei de învățământ din Senat susține că amânarea concursului pentru directori...

Secretarul Comisiei de învățământ din Senat susține că amânarea concursului pentru directori de școli s-a decis printr-o semnătură falsă

Secretarul Comisiei de învățământ din Senatul României, Dumitru Oprea, susține că altcineva a semnat, în locul lui, raportul prin care se amână concursul pentru directorii de școli, informează Agerpres.

“Doamna Andronescu trebuie să explice, dar nu răspunde la telefon. E strigător la cer”, susține senatorul PNL Dumitru Oprea.

 Secretarul Dumitru Oprea afirmă că pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Comisiei nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli. Dumitru Oprea spune că raportul întocmit de Comisie pe acest subiect nu a fost contrasemnat de el, ca secretar, așa cum cere regulamentul, ci de o altă persoană, iar el nu delegase pe nimeni în locul său.

Oprea susține că a încercat să vorbească cu senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei, pe această temă, dar Andronescu nu îi răspunde la telefon.  
  
“Nu am idee cine, cum și pe ce procedura s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14. Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. E pus un ‘pentru’, dar, de regulă, pentru orice ‘pentru’, dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul asta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există”, a declarat Oprea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă