20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial100 de elevi clujeni, pregătiți de companiile de IT

100 de elevi clujeni, pregătiți de companiile de IT

100 de elevi de la patru licee din Cluj-Napoca participă la un program de educație în domeniul tehnologiei informației, inițiat de Asociația For IT. Programul poartă numele ”Descoperă-ți pasiunea în IT” și este finanțat de companii prestigioase din acest domeniu.

Programul educativ în IT a fost inițiat acum doi ani de către pro­fesorii Liceului Avram Iancu, care l-au convins pe omul de afaceri Călin Văduva, fondatorul companiei Fortech, să susțină financiar și logistic această ini­țiativă. Proiectul s-a dezvoltat în timp, iar acum reunește elevi din patru licee, susținuți de mai multe companii, spune Văduva.

Programul destinat elevilor este un adevărat succes. El oferă elevilor perspectiva unei cariere interesante, iar companiilor șansa să își cunoască viitorii angajați încă de pe băncile liceului, spune managerul proiectului, Liliana Cazacu.

Elevii sunt interesați de oportunitatea de a învăța lucruri suplimentare și de a lucra cu programatori experimentați. ”Am decis să particip la acest program deoarece sunt convins că voi avea de învățat lucruri interesante. Îmi doresc o carieră în IT și cred că voi da admiterea la Facultatea de Informatică”, spune unul dintre elevii care participă la program. ”Întotdeauna mi-am dorit să devin programator și să lucrez cu cele mai noi tehnologii. Cred că acest program va fi unul interesant”, completează un alt elev.

Cei 100 de elevi vor fi împărțiți în 20 de echipe a câte cinci elevi și vor lucra împreună cu programatori desemnați de companiile participante. Timp de șapte luni, ei vor trebui să dezvolte diferite aplicații, iar cele mai bune vor fi premiate la finalul programului educațional.  

 

Elevii clujeni vor lucra în echipă cu programatori experimentați

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă