6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO 100 de microbuze pentru copiii din mediul rural

VIDEO 100 de microbuze pentru copiii din mediul rural

100 de microbuze școlare pentru copiii din mediul rural au fost date în folosință mai multor primării din mai multe județe, incluse într-un program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, informează Agerpres.

În prima fază a proiectului, derulată din 23 iulie, 600 de primării din mai multe județe ale țării vor primi câte un microbuz școlar cu o capacitate de 16+1 locuri pentru transportul elevilor din mediul rural, potrivit datelor comunicate de MDAPR.

Între beneficiari se numără localități din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov și Ilfov.

Astfel, în Ilfov, localitățile Branesti, Copaceni, Dobroesti, Glina, Gruiu, Petrachioaia si Snagov au primit microbuze, urmand ca in a doua etapa, sa fie livrate inca 13 microbuze, care vor deservi comunele Balotesti, Cernica, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascalu, Domnesti, Ganeasa, Jilava, Nuci si Vidra, conform unui comunicat PSD.

"Mă bucur foarte tare că am reușit să demarăm acest program. Înțeleg că 600 de primării vor primi acum în prima tranșă și încă 650 în luna octombrie. 1.250, da ?! Domnul ministru mi s-a plâns tot timpul ca toți miniștrii Educației și ca toți primarii de faptul că merg copiii pe jos. (…) Am reușit și vreau să fie foarte clar că nu s-au împărțit pe niciun fel de partid și toți cei care au solicitat, 1.250, din 2.800 comune, reușim să le acoperim anul acesta. Nu-mi doresc altceva decât să aveți grijă să ajungă copiii la școală, sănătoși, și dus și întors, și să aveți grijă de ele", a declarat premierul Victor Pomta, miercuri, când a înmânat cheile microbuzelor către o parte din beneficiari. 

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, a precizat că faza a doua a proiectului presupune achiziția unui număr de 659 de microbuze școlare, cu o valoare totală de 78 de milioane de lei.

Costul unui microbuz se ridică la 26.933 euro cu TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată în baza sumelor obținute din vânzarea de certificate verzi. Microbuzele de fabricație Opel au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servoasistat, sistem de frânare ultramodern, cu asistență la frânare de urgență, sistem de antipatinare a roților, sistem electronic de control al stabilității.

Microbuzele vor fi dotate cu CRONOTAHOGRAF digital cu limitare electronică de viteza la 90 km/h și sunt dotate cu sistem de aer condiționat pentru pasagerii din față și din spate și sistem de încălzire cu recirculare, fluxul de aer cald deservind toți pasagerii. Conform contractului, livrarea se face cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, microbuzele având o garanție de cinci ani în limita a 150.000 km.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/9f3eb1392a86ffcc0c5fce2d0dc42f62/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă