18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPloiești: 21 de elevi s-au îmbolnăvit la ȘCOALĂ

Ploiești: 21 de elevi s-au îmbolnăvit la ȘCOALĂ

21 de elevi ai unei școli din municipiul Ploiești au nevoie de îngrijiri medicale, luni, după ce li s-a făcut rău la școală, informează Mediafax.

La școală au venit mai multe ambulanțe care au acordat primul ajutor copiilor. Unii dintre ei urmau să fie duși la spital.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, cei 21 de elevi ai școlii cu clasele I – VIII ”Elena Doamna” din Ploiești au acuzat amețeli, greață și dureri abdominale.

La unitatea de învățământ s-au deplasat mai multe ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Prahova și de la SMURD, dar și o autospecială de transport victime multiple, iar medicul care coordonează activitatea de intervenție urmează a stabili câți dintre copii vor fi transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Conform unor surse, unii dintre copii au fost deja luați de la școală de către părinți, aceștia fiind duși la medic de către familii. Aceleași surse au afirmat că elevii nu sunt din aceeași clasă, ci din clase diferite, în ciclul gimnazial.

La ora transmiterii acestei știri, copiii sunt evaluați și triați la cabinetul medical al unității de învățământ, cu toții find conștienți.

Luni este prima zi a anului școlar 2015 – 2016 în care în școlile din județul Prahova se distribuie produsele din programul guvernamental ”Lapte și corn”. Copiii din Prahova nu au primit produsele din cadrul acestui program până în prezent din cauză că autoritatea contractantă, Consiliul Județean Prahova, a început cu întârziere procedurile de achiziție, iar acestea au fost contestate, fapt care a întârziat și mai mulșt livrearea laptelui și a cornului către copii.

Firma care a câștigat licitația pentru livrarea laptelui este SC Ecolact Prod SRL, aceeași care a asigurat laptele și anii trecuți în cadrul programului ”Lapte și corn”.

Firma care a câştigat licitaţia pentru lapte în Prahova a avut în trecut probleme, fiind acuzată, în anul 2012, că este responsabilă pentru îmbolnăvirea a peste 60 de persoane, majoritatea copii cu vârste între doi şi 14 ani, cu stafilococ auriu după ce au consumat laptele distribuit în şcoli.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă