10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAbsolvenții de liceu se pot înscrie online la admiterea la UMF Târgu...

Absolvenții de liceu se pot înscrie online la admiterea la UMF Târgu Mureș

Candidații care vor să urmeze cursurile Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş se pot înscrie online, anunță Mediafax. Ei vor achita taxa de înscriere şi să trimită documentele pe internet, cele originale urmând să fie solicitate doar celor admişi.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, o serie de noutăţi legate de admiterea din acest an, programată la sfârşitul lunii iulie.

Astfel, în acest an urmează să se implementeze un sistem online de înscriere a candidaţilor, integrat într-o platformă mai largă denumită "e-UMF".

"Va fi o înscriere online, în care candidaţii vor transmite documentele necesare înscrierii, datele necesare înscrierii, noi le vom evalua, iar confruntarea actelor trimise electronic cu cele originale o vom face doar pentru studenţii care au fost admişi. Vom economisi şi noi timp, ei, de asemenea, şi cred că vom scăpa şi de cozile lungi şi neconfortabile care erau în perioada înscrierii. Taxele de înscriere se vor plăti online", a spus el.

Sistemul de înscriere online va funcţiona în paralel cu cel clasic, la biroul de înscriere, pentru cei care nu au acces la internet sau nu sunt obişnuiţi cu o astfel de procedură, a arătat Azamfirei.

Rectorul UMF Târgu Mureş a adăugat că o altă noutate o reprezintă numărul de locuri oferite la admiterea din acest an.

"Începând cu anul universitar care urmează, 2014-2015, am hotărât, obţinând o finanţare suplimentară de la Ministerul Educaţiei, să acordăm locuri la buget şi pentru programele de studii care sunt de trei şi de patru ani. Mă refer aici la Nutriţie şi dietetică, la Kinetoterapie, la Educaţie fizică şi sportivă şi la noul program, care este acum în perioada de autorizare, cel de Cosmetică medicală", a spus el.

Azamfirei a arătat că vor fi scoase la concurs între cinci şi zece locuri bugetate pentru fiecare specializare din cele menţionate, iar ca urmare numărul de locuri la buget va fi mai mare faţă de anul trecut cu 30.

Rectorul UMF Târgu Mureş a adăugat că, în acest fel, li se va da şi candidaţilor de la aceste specializări şansa de a intra la buget, dar se va stimula şi competiţia la aceste programe.

"Noi mergem după următorul sistem: cine intră la buget în anul I nu înseamnă că va termina la buget la sfârşitul facultăţii, în fiecare an, la sfârşit de an, reclasificăm studenţii în funcţie de notele obţinute pe care le-au obţinut în timpul anului. Aşa cum este posibil, şi se întâmplă lucrul acestea, ca unii care intră la buget să nu mai rămână în anul următor la buget şi unii care dintr-un motiv poate obiectiv sau subiectiv nu reuşesc să intre la buget poate ulterior au şansa să intre la buget", a spus Azamfirei.

Totodată, în premieră, vor fi oferite locuri la Medicină dentară în limba engleză.

"Anul acesta vom avea, pentru prima dată, locuri la Medicină dentară şi în limba engleză. Până anul acesta, aveam doar la Medicină generală, de anul acesta avem şi la Medicină dentară. Urmează să avem decizia ARACIS în viitorul apropiat", a spus Azamfirei.

El a menţionat că la Medicină dentară în limba engleză (în regim cu taxă, ca şi cel de Medicină generală) "vor fi probabil 30-40 de locuri".

Înscrierile la UMF Târgu Mureş vor debuta la începutul lunii iulie, iar examenele de admitere sunt programate în perioada 23-25 iulie.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă